DRAMA NADOMAK OBALA KRITA: Tone teretnjak sa 700 migranata iz Sirije i Avganistana

Grčki brodovi pohitali u pomoć

DRAMA NADOMAK OBALA KRITA: Tone teretnjak sa 700 migranata iz Sirije i Avganistana

Planeta -
Četiri trgovačka broda, fregata grčke mornarice "Hidra" i spasilački helikopter vazduhoplovstva poslati su u područje da izvrše evakuaciju ukoliko je potrebno sa 77-metara dugog teretnjaka "Baris"

ATINA - Brodovi iz Grčke pohitali su danas da pomognu prepunom havarisanom teretnom brodu sa oko 700 migranata koji se satima borio sa naletima vetra i visokim talasima kod obala Krita u Sredozemnom moru, saopštili su zvaničnici.

Četiri trgovačka broda, fregata grčke mornarice "Hidra" i spasilački helikopter vazduhoplovstva poslati su u područje da izvrše evakuaciju ukoliko je potrebno sa 77-metara dugog teretnjaka "Baris".

Teretnjak je pretrpeo kvar na motoru, pred zoru, na 30 nautičkih milja jugoistočno od grčkog ostrva Krit, saopštila je Grčki obalska straža, prenela je agencija AP.

"Najverovatniji scenario je sada da ga fregata odšlepa u sigurno utočište. To bi bila veoma teška operacija i trebalo bi najmanje 10 sati", rekao je portparol Obalske straže Nikos Lagadianos i dodao da nije bilo izveštaja o zdravstvenim problemima migranata na teretnjaku, a ukoliko bude bilo, biće prebačeni u bolnicu.

Obalska straža navodi da se, prema prvim pokazateljima, na teretnjaku nalaze Sirijci i Avganistanci koji su se uputili za Italiju.

Teretni brod je plovio pod zastavom Kiribatija - malog pacifičkog ostrva, mada nije poznato iz koje je luke isplovio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track