EJDAN JE BIO ZDRAV DEČAK: Dobio je na poklon kućnog ljubimca i UMRO, njegova priča će vas RASPLAKATI
Foto: Printscreen/ Youtube

Tragična sudbina

EJDAN JE BIO ZDRAV DEČAK: Dobio je na poklon kućnog ljubimca i UMRO, njegova priča će vas RASPLAKATI

Planeta -

Porodica iz San Dijega tužila je radnju koja prodaje kućne ljubimce, nakon što je njihov sin preminuo 2013. godine od groznice kojom ga je pacov, star tek dve nedelje zarazio.

Ejdan Panki (10) dobio je pacova na poklon jer je imao već jednog ženskog pa je hteo i muškog kako bi se njegovi ljubimci "venčali i imali decu".

Ejdanova baka smestila ga je u krevet odmah nakon povratka od lekara koji je rekao da ima grip.

"Narednog dana sam shvatila da je prekasno, ušla sam u njegovu sobu, Ejdan nije mogao ni da priča, ni da stane na noge. Srušio se na pod kad sam pokušala da ga odvedem do druge sobe", izjavila je Ejdanova baka.

Lekari su kasnije potvrdili da je 10-godišnji dečak umro od posledica groznice, koja je usledila nakon ugriza ili kontakta sa zaraženom životinjom. Groznica je izazvala bakterijsku infekciju, a simptomi su kao i kod običnog gripa.

Foto: Printscreen/ Youtube
Foto: Printscreen/ Youtube

Ejdanova porodica podigla je tužbu protiv radnje koja prodaje kućne ljubimce, kako bio podigli svest o tome da poznati lanac ne testira životinje koje prodaje i tako ugrožava živote svojih mušterija.

Porodica tvrdi kako lanac prodavnica zna da prodaje potencijalno bolesne pacove i da su znali da su ljudi počeli da oboljevaju, ali nisu ništa preduzeli kako bi to sprečili.

Ejdanova majka, Vanesa, nagodila se s trgovinskim lancem, pre suđenja, dok se otac i dalje bori na sudu.

"Pokušavam da dobijem slučaj na sudu kako bih zaštitio decu, jer ne želim da se ovakva tragedija dogodi nekoj drugoj porodici. Još uvek razgovaram s njim, govorim mu da ga volim i da neću odustati od slučaja" rekao je Ejdanov otac, Endru.

Advokati trgovinskog lanca tvrde da kompanija ne može da garantuje za milione glodara koje prodaju u svojim radnjama.

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track