(VIDEO) HOROR U BRISELU: Policija hvata još 8 terorista opasanih bombama
Foto: Dragana Udovičić

Srce EU pod opsadom

(VIDEO) HOROR U BRISELU: Policija hvata još 8 terorista opasanih bombama

Planeta -
Sagorovnik hrvatskog 24 sata čuo je glasine iz belgijske vojske da je u gradu još osam napadača opasanih eksplozivima. Vlasti savetuju građanima da se sklone s ulica.

"Ja sam nekoliko minuta posle napada na metro stanice prolazio oko 150 metara od stanice Šuman koja je glavna metro stanica u Evropskoj četvrti i nalazi se ispod Evropske komisije", ispričao je za 24 sata.hr Kruno Stjepanović, koji radi u Briselu za Evropsku komisiju u podršci poslovanja.

"Eksploziju sam čuo, ali nisam ništa video jer su vatrogasna vozila okružila prostor oko metroa. Zgrada u kojoj radim nalazi se odmah pored. Ušao sam u zgradu, koja se zaključava posle ulaska svakog zaposlenog.

U ovom trenutku blokirane su sve zgrade evropskih institucija, ispričao je za hrvatski 24 sata, Kruno Stjepanović koji radi u Briselu za Evropsku komisiju u podršci poslovanja", rekao je i dodao da zaposleni ne mogu da ulaze ili izlaze iz zgrada do daljnjeg.

"Kada sam ušao u kancelariju, dve koleginice su došle odmah posle mene šokirane jer su upravo prošle pored stanice Melik, druge napadnute od tri, i videle su masu ljudi koja izlazi krvavih lica iz metroa, dim i pepeo su izlazili takođe", rekao je.

"Većina mobilnih mreža ne radi, napadi su ciljali stanice metroa, gradom kruže helikopteri , ulice su pune policijskih vozila", nastavlja Stjepanović.

Stjepanović je rekao kako je čuo i glasine iz belgijske vojske da je u gradu još osam napadača opasanih eksplozivima. Vlasti savetuju građanima da se sklone s ulica.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Do večeras nećemo moći da idemo kući. Sasvim sigurno ni metro ni aerodrom neće raditi narednih nedelja", rekao je i dodao da vlada stanje najveće pripravnosti.

Svi letovi otkazani

Svi letovi su otkazani danas, jer u Brisel nije sleteo ni jedan avion.

"Očekivali su napade u Briselu. Ja jesam isto, ali ne mogu ih sprečiti" kaže Stjepanović.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track