KRIM DAO ŠUT KARTU UKRAJINI: Ne treba nam vaša struja ni da je za džabe
Foto: Reuters

Nezainteresovani

KRIM DAO ŠUT KARTU UKRAJINI: Ne treba nam vaša struja ni da je za džabe

Planeta -
Prethodno je ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavel Klimkin rekao da višše nema prepreka za isporuku električne energije Krimu, iako ukrajinska elektroprivreda još uvek nije pustila struju

Krim nije zainteresovan za obnovu isporuke električne energije iz Ukrajine, izjavio je predsednik te ruske republike Sergej Aksjonov. „

"Niššta nam Ukrajina nije davala. Niti ćemo išišta dočekati, niti nam iššta treba, pa čak i da je besplatno“", rekao je on, prenosi Sputnjik.

Prethodno je ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavel Klimkin rekao da višše nema prepreka za isporuku električne energije Krimu, iako ukrajinska elektroprivreda još uvek nije pustila struju.

U noći između 22. i 23. novembra rusko poluostrvo Krim je u potpunosti ostalo bez struje zbog miniranja stubova za energetsko snabdevanje u Hersonskoj oblasti, na jugu Ukrajine. Na teritoriji Krima tada je uvedeno vanredno stanje, pošto je bez električne energije ostalo oko 1,6 miliona potroššača.

Svega deset dana kasnije puštena je u rad nova linija za napajanje Krima strujom, koja je spojena na ruski energetski sistem preko dna Kerčkog moreuza, navodi Sputnjik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track