LAVROV RAZGOVARAO SA TURCIMA I IRAČANIMA O SIRIJI: Evo šta su se dogovorili šefovi diplomatija
Foto: AP

LAVROV RAZGOVARAO SA TURCIMA I IRAČANIMA O SIRIJI: Evo šta su se dogovorili šefovi diplomatija

Planeta -

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarao je danas telefonom sa šefovima diplomatija Turske i Irana o krizi u Siriji, i tom prilikom su se dogovorili da se sastanu u bliskoj budućnosti, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Ministri su istakli značaj zajedničkih napora međunarodne zajednice u cilju pružanja humanitarne pomoći u Siriji i posredovanja u iznalaženju političkog rešenja za sirijski sukob, navodi se u saopštenju uz napomenu da su razgovori obavljeni na inicijativu Rusije, prenosi Rojters.

Istovremeno, vojni list pod upravom Hezbolaha, saveznika Damaska, navodi danas da su iz Alepa krenuli autobusi kojima će biti evakuisani civili iz dva sela pod opsadom u sirijskoj provinciji Idlib, navodi britanska agencija.

Evakuacija iz oblasti pod kontrolom pobunjenika u istočnom Alepu juče je obustavljena zbog zahteva provladinih snaga da se evakuišu i ljudi iz sela Al-Fua i Kefraja, koja su pod opsadom sirijskih pobunjenika.

U međuvremenu, neimenovani zvaničnik Ministarstva odbrane Rusije rekao je danas da je evakuacija pobunjenika koji se bore protiv sirijskog predsednika Bašara al-Asada otvorila nove mogućnosti za primirje i u drugim delovima Sirije, prenele su ruske agencije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track