LOVAC NA VEŠTICE POBEGAO IZ LUDNICE: Veruje da je božji sudija i vreba sledeću žrtvu
Foto: Profimedia

Ludak na slobodi

LOVAC NA VEŠTICE POBEGAO IZ LUDNICE: Veruje da je božji sudija i vreba sledeću žrtvu

Planeta -

Mladi Šveđanin (38) koji je sebe nazvao lovcem na veštice i "božjim sudijom", pobegao je iz psihijatrijske ustanove nakon što su ga tamo smestili zbog plana da ubije 57 "veštica".

Kako prenosi TheLocal.se psihijatrijska ustanova Hasleholm objavila je da je pacijent pobegao prošlog utorka popodne tokom slobodne šetnje od 15 minuta, koje mu je dozvolilo bolničko osoblje uprkos prigovoru tužioca.

Policija veruje da je "lovac na veštice" otišao u Malme da pronađe svoju bivšu ženu, koja sada živi pod novim identitetom. U jesen 2015. godine, on je uhapšen ispred kuće njegovog zeta. Tada je priznao da je plan uključivao otmicu, vezivanje, raznošenje i spaljivanje njegovog rođaka.

Čovek je osuđen i stavljen u psihijatrijsku ustanovu a ispitivanja su pokazala da pati od mentalnog poremećaja.

Policija je otkrila na njegovom računaru listu od 56 drugih ljudi, koje je izabro kao žrtve u budućnosti. Na sudu, on je tvrdio da je bio u lovu na veštice uz podršku švedske službe bezbednosti.

"Ja sam Božiji sudija. Pokazaću prstom i reći ko je kriv", rekao je on.

Inače, 2015. godine osuđen je na četiri meseca zatvora zbog napada na bivšu ženu i njihovog sina. On je okrivio ženu za "slanje" dijabetesa i pobačaja kod rođaka kroz kontrolu uma.

(Sputniknews)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track