MELANI IPAK PLAGIRALA GOVOR OBAME: Izvinila se što je malko kraducnula od Mišel!
Foto: Printscreen Rtvbn.com

Svaka sličnost je namerna

MELANI IPAK PLAGIRALA GOVOR OBAME: Izvinila se što je malko kraducnula od Mišel!

Planeta -

KLIVLEND - Autorka govora koji je supruga republikanskog predsedničkog kandidata Melanija Tramp održala na Konvenciji te partije, izvinila se i rekla da je pogrešila što je koristila delove iz govora aktuelne prve dame SAD Mišel Obame iz 2008. godine

U saopštenju koje je objavio tim Donalda Trampa, autorka govora Meredit Mekajver preuzela je na sebe krivicu za plagiranje, ali je podvukla da je Melanija Tramp znala da su pojedini delovi uzeti iz ranijeg govora Mišel Obame, prenosi AP.

"Mišel Obama se Melaniji uvek dopadala. U telefonskom razgovoru mi je pročitala neke delove iz Mišelinog govora kao primere. Zapisala sam ih i kasnije ubacile neke od tih rečenica u nacrt govora, koji je na kraju postao finalna verzija Melanijinog govora", objasnila je Mekajver.

Ova koatorka nekih od knjiga Donalda Trampa rekla je i da je ponudila ostavku, ali da je Tramp odbio da je prihvati. Trampov tim je objavio saopštenje nakon što je dva dana uporno tvrdio da nije reč o plagijatu, a kritike povodom optužbi za plagijat nazivao apsurdnim, konstatuje američka gencija.

Američki mediji su juče objavili da je Trampova supruga plagirala prvu damu SAD u nekoliko rečenica u govoru koji je održala na Konvenciji Republikanske stranke u ponedeljak u Klivlendu.

Melanija je, kako su preneli mediji, u nekoliko rečenica o lekcijama koje je ona naučila od svojih roditelja i važnosti njihovih lekcija za njeno iskustvo sa sopstvenom decom, od reči do reči citirala dva pasusa iz govora koji je Mišel Obama održala na Konvenciji Demokrata 2008.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track