NAPAD: Izrael pokrenuo kopnenu ofanzivu na pojas Gaze
Foto: REUTERS

Ništa od primirja

NAPAD: Izrael pokrenuo kopnenu ofanzivu na pojas Gaze

Planeta -
Izraelska vojska saopštila je da je cilj kopnenog napada da nanese "značajan udarac terorističkoj infrastrukturi Hamasa", ne navodeći, međutim, broj angažovanih vojnika niti druge detalje

GAZA - Izraelska vojska pokrenula je danas kopnenu ofanzivu na pojas Gaze, saopštila je vojska. Kopnena opreracija usledila je posle deset dana intenzivnih borbi između izraelskih snaga i radikalnog palestinskog pokreta Hamas, u kojima je Izrael pogodio više od 2.000 meta u pojasu Gaze, a Hamas ispalio gotovo 1.500 projektila na teritoriju Izraela.

Izraelska vojska saopštila je da je cilj kopnenog napada da nanese "značajan udarac terorističkoj infrastrukturi Hamasa", ne navodeći, međutim, broj angažovanih vojnika niti druge detalje.

Kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanjahua saopštio je da je premijer dao nalog vojsci da pokrene operaciju, pošto je Hamas ranije odbio prekid vatre koji je inicirao Egipat i pošto su pripadnici Hamasa ranije danas kroz jedan tunel pokušali iz Gaze da se infiltriraju na teritoriju Izraela.

"U svetlu podle i uporne agresije Hamasa i opasne infiltracije u Izrael, Izrael je dužan da štiti svoje građane", navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track