OSVETA TERORISTIMA: Naredni broj Šarli ebdo nedeljnika izlazi u milion primeraka!
Foto: AP

Nisu pobedili

OSVETA TERORISTIMA: Naredni broj Šarli ebdo nedeljnika izlazi u milion primeraka!

Planeta -
Novi broj, prvi posle napada u sredu na list u kojem je ubijeno 12 ljudi, biće štampan u milion, umesto uobičajenih 60.000 primeraka

PARIZ - Naredni broj preživelih novinara francuskog satiričnog nedeljnika "Šarli ebdo" koji izlazi naredne srede, već je tražen u inostranstvu i biće distribuiran i u Španiji i Švajcarskoj, saopštili su danas izvori bliski nedeljniku.

Novi broj, prvi posle napada u sredu na list u kojem je ubijeno 12 ljudi, biće štampan u milion, umesto uobičajenih 60.000 primeraka.

Distributer MLP već je sklopio ugovore sa Španijom i Švajcarskom, a u toku pregovori sa još nekoliko država, među kojima je i Kanada. Neke zemlje, koje su do sada uzimale samo mali broj primeraka, sada su naručile nekoliko hiljada.

U novom broju će biti crteži čitavog tima, uključujući i onih koji su ubijeni - Šarba, Kabija, Volinskog, Tinjua i Onorea, izjavio je glavni urednik lista Žerar Bijar.

"Šarli ebdo" je dobio nepovratnu finansijsku podršku nekih profesionalnih organizacija. Nedeljnik je pre napada bio u teškoj finansijskoj krizi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track