OVO SE RETKO VIĐA: Kućica sa solarnim panelima se nasukala na obalu, a ovu poruku su našli unutra!
Foto: Facebook/Ballyglass Coast Guard Unit

Misterija

OVO SE RETKO VIĐA: Kućica sa solarnim panelima se nasukala na obalu, a ovu poruku su našli unutra!

Planeta -

Svojevrsna plutajuća kućica pojavila se na obali Irske, a veruje se da je prešla dalek put od Kanade preko Atlantskog okeana.

Kako prenose strani mediji, pretpostavlja se da je kanadski borac za životnu sredinu Rik Smol tvorac ove neobićne kućice.

Sagrađena je od drveta, a ima i solarne panele. Meštani koji su prolazili pored plaže Kros blizu Belmuleta obavestili su obalsku stražu o ovom neobičnom prizoru.

Unutar kućice-brodića, na zidu su videli rukom napisanu poruku: "Ja, Rik Smol, doniram ovu građevinu mladim beskućnicima kako bi dobili bolji život nego što im je dao narod Njufaunlenda. Nema kirije, nema hipoteke!".

Majkl Herst iz Obalske straže kaže da a je iznenadio ovaj objekat.

"Sam oblik, sve je veoma neobično. Prvo sam mislio da je neki karavan završio u vodi", kazao je. Iako u kućici nije bilo nikoga, on je izjavio da je useljiva.

BBC prenosi da je pomenuti Rik Smol postao poznat u Kanadi kada je prešao 7.000 km biciklom koji je išao na solarne panele.

Jedan Kanađin je rekao BBC-ju da je ovu kućicu prošle godine video u zalivu Konsepšn i da tada nije imala motore koji bi je učinili imalo pokretnom.

A, eto završila je na drugom kraju okeana.

(VIDEO) DOME, SLATKI DOME: Od starog boinga napravio kuću

(BBC/Mashable)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track