POLJACI GUBE STRPLJENJE: Američki vojnici im prave haos na drumovima!
Foto: AP (12.1.2017)

Prekipelo im

POLJACI GUBE STRPLJENJE: Američki vojnici im prave haos na drumovima!

Planeta -

Ministar spoljnih poslova Poljske traži objašnjenje svog kolege u Vladi, ministra odbrane, otkud serija saobraćajnih udesa američkih vojnika brigade razmeštene pre dve nedelje na zapadu Poljske.

U najnovijem udesu, prošlog vikenda, američki vojni kamion je udario u barijeru u Gožovu Vjelkopolskom i gorivo iz rezervoara je isteklo na drum.

"Pitaću ministra Antonija Maćereviča da li zna otkud ti udesi. Možda deo vojnika SAD nije došao spreman, došli su iz baze gde je toplo vreme. Neko u medijima je podrugljivo napisao da su zaboravili zimske gume. Ali, ako govorimo ozbiljno, to je nekoliko hiljada vojnika i stotine vozila. Udesi se dešavaju", rekao je ministar spoljnih poslova Vitold Vaščikovski, javlja danas portal Virtualna Poljska.

U četvrtak se jedan američki kamion zaglavio ispod niskog nadvožnjaka, a u utorak se drugi sudario s minibusom, pri čemu su povrede zadobili vozač minibusa i jedan od putnika.Pre desetak dana američki kamion je sleteo s puta i artiljerijska municija se rasula po drumu. Poljska Vojna policija je saopštila da je kamion išao prebrzo.

SAD su u Poljskoj u januaru razmestile oklopnu brigadu od 3.500 vojnika, po odluci bivšeg predsednika Baraka Obame iz 2014. godine o jačanju američkog vojnog prisustva u Evropi zbog ruske aneksije Krima.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track