PORODICA OTETOG HRVATA U TOTALNOM ŠOKU: Prvi put da je iko išta tražio za našeg Tomu!

Džihadisti mu zapretili

PORODICA OTETOG HRVATA U TOTALNOM ŠOKU: Prvi put da je iko išta tražio za našeg Tomu!

Planeta -
Poslodavac stalno govori da nema dobrih vesti. Svi su zabrinuti. Od trenutka kad je saznala da je otet, njegova žena totalno je izvan sebe. Živi u strahu i za sebe i za život ostalih članova

Porodica otetog Hrvata Tomislava Salopeka, koji je u sredu osvanuo u uznemirujućem videu egipatskih militanata povezanih s Islamskom državom, u potpunom je šoku.

- Prvi put da je iko išta za našeg Tomu zatražio! Zamena za nekoga? Pa to je strašno. I juče su se neki naši čuli s bazom u Egiptu. Poslodavac stalno govori da nema dobrih vesti. Svi su zabrinuti. Od trenutka kad je saznala da je otet, njegova žena totalno je izvan sebe. Živi u strahu i za sebe i za život ostalih članova. Toliko je slomljena da joj je pružena i psihološka pomoć. Stručnjaci su joj svaki dan na dispoziciji. O otmici ne razgovara ni sa kim jer i ne sme. Začaurila se u sebe. Svi se hvatamo za slamku, za bilo koju vest koja kapne - prepun tuge i potpuno šokiran vešću koju smo mu rekli rekao je jedan od članova porodice Salopekeovih za Jutarnji list.Salopek je u videu koji je objavila grupa Sinajska provincija, koja se smatra ogrankom zloglasnog ISIS-a, pod prisilom u kameru rekao je nekoliko rečenica koje su mu otmičari očigledno izdiktirali."Moje je ime Tomislav Salopek. Imam 30 godina i dolazim iz Hrvatske. U braku sam s Natašom i imam dvoje dece. Radim za francusku kompaniju CGG, njihovu kancelariju u Kairu u Egiptu, u ulici Madi.

Vojnici Islamske države, države Kalifata, Sinajske provincije, zarobili su me u sredu 22. jula 2015. Žele da me razmene za muslimanke koje su uhvaćene i sada su u egipatskim zatvorima.

Ovo mora biti obavljeno u roku od 48 sati, koje počinje da teče sada. U suprotnom, vojnici Sinajske provincije će me ubiti", govori Salopek u snimku.

(Jutanji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track