RASULO U ID: Preuzeli odgovornost i za napad bosanskog dilera na danske policajce!
Foto: Youtube, Twitter

PAO ZBOG KILOGRAMA HAŠIŠA

RASULO U ID: Preuzeli odgovornost i za napad bosanskog dilera na danske policajce!

Planeta -

Džihadisti Islamske države preuzeli su odgovornost za napad na policijace u Kopenhagenu u kojoj je ubijen napadač, danski državljanin poreklom iz BiH.

Danske vlasti saopštile su danas da je mladić koji je u pucnjavi u Kopenhagenu ranio dva policajca i jednog civila, identifikovan kao Meša Hodžić, danski državljanin poreklom iz Bosne i Hercegovine. On je jutros umro u bolnici od posledica ranjavanja. Agencija Amak je navela da je Hodžić (25) bio "vojnik Islamske države".

"Napadač na čijoj meti je bila policija u Kopenhagenu izveo je napad kao odgovor na naš apel da mete budu zemlje koalicije", navodi se u saopštenju džihadista koji pominju medjunarodnu vojnu koaliciju koja bombarduje njihove položaje u Iraku i u susednoj Siriji.

Hodžić je se bavio krijumčarenjem droge. Napad na policajce dogodio se u sredu uveče u kopenhagenskom naselju Kristiani, koja je poznata kao velika pijaca kanabisa. Kada je policijska jedinica za borbu protiv narkotika pokušala da privede Hodžića, on je otvorio vatru i ranio dvojicu policajaca od kojih je jedan još u kritičnom stanju, i još jednog prolaznika. Napadač je ubijen dan kasnije prilikom hapšenja.

Prema izveštajima državne televiziji kod njega je pronađeno pedesetak kilograma hašiša i tri kilograma skanka. Istraga je pokazala da je "on imao veze sa skupinom Milatu Ibrahim koja potiče iz Njemačke, ali ima ogranak u Danskoj i podržava ID.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track