IZ MOSKVE PORUČUJU: Ne povezujte nas više sa unutrašnjim stvarima Amerike!
Foto: Profimedia

Ne žele da imaju veze sa tim

IZ MOSKVE PORUČUJU: Ne povezujte nas više sa unutrašnjim stvarima Amerike!

Planeta -

Peskov je, govoreći o navodnim kontaktima ruskog ambasadora u SAD sa predstavnicima administracije Donalda Trampa tokom predsedničke kampanje, kazao da Kremlj nema "ni najmanju sklonost ili nameru da bude povezan sa tim poslovima".

"Nije u redu da se povezujemo sa unutrašnjim poslovima Vašingtona. Ne želimo da budemo povezani sa tim", rekao je Peskov.

Peskov je komentariosao i lansiranje četiri rakete Severne Koreje, od kojih su tri pale u ekskluzivnu ekonomsku zonu Japana. Japansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su rakete dostigle oblast u Japanskom moru na 300-350 kilometara zapadno od poluostrva Oga u prefekturi Akita. Nije zabeležena materijalna šteta.

„Što se tiče lansiranja iz Severne Koreje, mi smo ozbiljno zabrinuti. To su koraci koji vode ka daljem povećanju napetosti u regionu. Naravno, u ovoj situaciji Moskva tradicionalno poziva sve strane da budu uzdržane i Rusija će u ovom slučaju razmenjivati mišljenja sa zainteresovanim zemljama“, rekao je Peskov novinarima.

Moskva je zabrinuta zbog novog lansiranja raketa u Severnoj Koreji, a Kremlj poziva sve strane da budu uzdržane, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track