SASTANAK U MOSKVI: Keri putuje kod Putina da razgovaraju o Siriji
Foto: Reuters

Kriza na Bliskom istoku

SASTANAK U MOSKVI: Keri putuje kod Putina da razgovaraju o Siriji

Planeta -
Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je danas da će se sledeće nedelje sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kako bi razgovarali o krizi u Siriji.

"Sledeće nedelje ću otputovati u Moskvu na sastanak sa predsednikom Putinom i ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim, da bismo razgovarali o tome kako efikasno unaprediti politički proces i pokušali da iskoristimo ovaj trenutak", izjavio je Keri.

Rusija je neočekivano najavila povlačenje svojih snaga iz Sirije, što je počelo već danas, a prvi avioni su napustili vazduhoplovnu bazu u toj zemlji i sleteli na aerodrom u Rusiji.

I portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je potvrdila ruskoj agenciji Interfaks da njeno ministarstvo planira moguću posetu Kerija Moskvi. Bela kuća je danas saopštila kako se čini da Rusija ispunjava svoju najavu da će se povuči iz Sirije, ali i da je prerano da se izvuku definitivni zaključci.

"Očito je to potez koji ćemo pratiti. Prve indikacije su da Rusi ispunjavaju svoju najavu, ali je u ovom trenutku još prerano da se zaključi kakav će uticaj to imati na širu situaciju", izjavio je portparol Bele kuće Džoš Ernest.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track