SILOVAO, TEŠKO MUČIO I UBIO ĆERKU, A ONDA OSLOBOĐEN: Saudijski imam pušten pošto je platio krvninu
Foto: AP

Sve po šerijatu

SILOVAO, TEŠKO MUČIO I UBIO ĆERKU, A ONDA OSLOBOĐEN: Saudijski imam pušten pošto je platio krvninu

Planeta -
Uprkos tome što je proglašen krivim zbog ubistva, Šeik Fajhan al-Gamdi oslobođen je pošto što je platio 50.000 dolara "krvavog novca", koji se po šerijatskom zakonu plaća za ubistvo deteta

Popularni saudijski telepropovednik proglašen je krivim za ubistvo sopstvene petogodišnje kćeri, prenosi The Daily Mail.

Uprkos tome što je proglašen krivim zbog ubistva, Šeik Fajhan al-Gamdi oslobođen je pošto što je platio 50.000 dolara "krvavog novca", koji se po šerijatskom zakonu plaća za ubistvo deteta.

Gamdi je zatvoren od proteklog decembra, a sudija je odlučio da je nekoliko meseci u zatvoru bilo dovoljno da okaje grehe.

Ubijena Lama al-Gamdi umrla je u oktobru 2014. godine nakon što je pretrpela užasne povrede od strane oca, koji prema šerijatskom zakonu ne može biti pogubljen zbog ubistva žene ili dece. Cifra koju je ubica platio, kazna od 50.000 dolara, bila bi dvostruko veća da se radilo o sinu.

Prema navodima medija, ćerka imama je imala slomljenu kičmu, bila je više puta silovana, imala je razbijenu lobanju, imala je veći broj opekotina po telu, slomljenu lijevu ruku i nekoliko slomljenih rebara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja