SMRZNUTA STARICA BILA JE ZAKLJUČANA U AUTU: Ali, kada su policajci stigli, usledio je samo šok
Foto: Facebook

Građani bili u panici

SMRZNUTA STARICA BILA JE ZAKLJUČANA U AUTU: Ali, kada su policajci stigli, usledio je samo šok

Planeta -

Policija u američkoj saveznoj državi Njujork morala je da razbije staklo i provali u automobil u kome se, kako su tvrdili zabrinuti građani, smrzla starija gospođa.

Kad su policajci izašli na teren, a tog dana je u Hadsonu bilo minus 13 stepeni, parkirano vozilo bilo je potpuno zatrpano snegom.

"Izgledalo je kao da je tamo bilo celu noć. Ugledali smo ženu s maskom za kiseonik. Nepomično je sedela na suvozačevom mestu", rekli su.

Kad su napokon došli do nje, prvo su usledili šok i neverica, a onda veliko olakšanje - u autu nije bila starica, nego lutka u prirodnoj veličini. Izgledala je potpuno stvarno - na sebi je imala naočare, svu odeću, čak i zube.Policija je pronašla i vlasnika, koga je njihova akcija spasavanja prilično uzrujala, piše BBC.Objasnio im je kako lutku koristi za vežbanje prve pomoći.

"Bio je ljut. Vikao je na narednika i psovao. Ovo neka bude upozorenje svim građanima - ostavite li lutku koja liči na živog čoveka u zaključanom automobilu na minusu, nećemo se ustručavati - razbićemo vam staklo, šta god vi mislili o tome", izjavio je šef policijske stanice.

(VIDEO) ARKTIČKI TALAS ZAHVATIO SAD: Zbog snega i leda više stotina sudara i nesreća

(BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track