STRAVIČNA SUDBINA: U padu balona u Teksasu poginula majka bebe i par koji se tek venčao
Foto: Printscreen Twitter

Velika tragedija

STRAVIČNA SUDBINA: U padu balona u Teksasu poginula majka bebe i par koji se tek venčao

Planeta -

Najmanje je 16 ljudi smrtno stradalo kada se u subotu balon na vruć vazduh zapalio i srušio na livadu blizu teksaškoga grada Lokarta, a ovo su fotografije nekih od žrtava stravične nesreće.

Među poginulima su Met i Sandej Rouan koji su bili u braku manje od šest meseci i Pejdž Brabson koja je rodila svoje prvo dete ranije ove godine.

Sandej je Metu kupila vaučer za balon kako bi proslavili njegov 34. rođendan. Isto je učinila i Pejdž Brabson - svojoj majci kupila je vožnju balonom kao poklon za "Dan majki", ali tek su ga sada iskoristile.

U balonu je bio i drugi par, supružnici Treza i Džo Ovens, koji su poginuli samo nekoliko dana pošto su proslavili 17. godišnjicu braka.

Pilot balona Skajp Nikols (49) kazao je 2015. godine kako njegovi putnici najčešće lete kako bi proslavili veridbe i venčanja i slične prigode.

Njegova bivša devojka Vendi Barč rekla je kako je bio vrlo brižan i brinuo se za sigurnost jer 'stvari uvek mogu da pođu naopako".

Federalni istražitelji kazali su kako je balon u subotu ujutro pre nego što je pao, zapeo za električne vodove pod visokim naponom, a pojavile su se informacije i o magli na području gde je leteo balon.

Žena koja je svedočila tragičnom događaju Margaret Vili (66) rekla je kako je balon odjednom postao vatrena kugla.

"Prvo sam čula zavijajući zvuk, a onda se pojavila plamena kugla. Izgledalo je stravično, ne bih htela ovako nešto da ponovno vidim u životu", kazala je.

(Mirror/ Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track