TROVANJE U SARAJEVSKIM VRTIĆIMA: Petnaestoro dece završilo u bolnici

Sumnja se na salmonelu

TROVANJE U SARAJEVSKIM VRTIĆIMA: Petnaestoro dece završilo u bolnici

Planeta -
Deca su hospitalizovana zbog trovanja, a u četvrtak ćemo imati više informacija o tome kako su se otrovala, rekla je portparolka sarajevskog Kliničkog centra Azra Dedajić

SARAJEVO - Petnaestoro dece koja pohađaju javne vrtiće u Sarajevu, u sredu uveče moralo je biti smešteno u bolnicu zbog trovanja, potvrđeno je iz Kliničkog centra u tom gradu koji je zbrinuo većinu otrovane dece.

Portparolka sarajevskog Kliničkog centra Azra Dedajić potvrdila je da je hospitalizovano petnaestoro dece i da se sumnja na trovanje, ali nije mogla da pojasni uzroke.

"Deca su hospitalizovana zbog trovanja, a u četvrtak ćemo imati više informacija o tome kako su se otrovala", kazala je Dedajić.

Lokalni mediji su javili kako se sumnja na trovanje salmonelom, ali to nije mogla da potvrdi ni Mirjana Jovanović Halilović, direktorka javnog preduzeća "Đeca Sarajeva" koja upravlja vrtićima koje pohađaju deca smeštena u bolnicu, prenela je Hina.

Ona je "Dnevnom avazu" kazala kako je sanitarna inspekcija već tokom dana obavila provere u vrtićima, pa se očekuju njihovi nalazi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track