UKLETO HRVATSKO ODMARALIŠTE: Svi povezani s luksuznim hotelom volšebno nestaju, beže, ubijaju ih...
Foto: Jutjub

Nerazješnjeno

UKLETO HRVATSKO ODMARALIŠTE: Svi povezani s luksuznim hotelom volšebno nestaju, beže, ubijaju ih...

Planeta -
Nekadašnji hotel "Makedonija" u Cavtatu pretvoren je praktično u otpad, česte promene vlasnika i misteriozna priča koja ih prati još više otežavaju ovaj slučaj

CAVTAT - Ostalo je prazno gradilište, dugovi od nekoliko miliona evra prema dobavljačima i izvođačima.

Grčki biznismen Petros Statis, poznati investitor u Crnoj Gori, više tamo i ne dolazi. Jedan od njegovih lokalnih partnera, bivši vaterpolista Josip Vezjak, doslovno je, nestao iz mesta, a drugi, Maro Balić, takođe bivši vaterpolista, pokušava da nagovi investitore da ostanu.Hotel je promenio niz vlasnika, koji su menjali osnivače, pa je hotel Makedonija bio u vlasništvu fondova iz Lihtenštajna, pa fonda s Britanskih Devičanskih ostrva, promenili su se razni direktori iz Bugarske, Amerike, Tajlanda, Japana, Grčke. Prebacivali su hotel s jednih na druge, pa vraćali, nekad za novac, nekad i bez naknade.

Sadašnji vlasnik hotela Petros Statis, grčki investitor koji je u Crnoj Gori suvlasnik banke, novina, hotela, a novinari Centra za istraživačko novinarstvo razotkrili su njegovu povezanost s malezijskim milionerom Vei Seng Fuamom koji je prošle godine uhapšen zbog organozovanja lanca ilegalnog klađenja.Dvojac iz Lihtejnštajna se našao u Sjedinjenim Američkim Državama među osumnjičenima zbog navoda da su finansirali napad na Svetski Trgovinski Centar i terete se za povezanost s vođama Alkaide.2003. godine osmi najbogatiji čovek u Evropi Ilia Pavlov, koji je tada bio vlasnik hotela Libertas u Dubrovniku i Makedonije u Cavtatu, ubijen je u Sofiji. Pavlov je ubijen dok je s trojicom telohranitelja izlazio iz kancelarije. Snajperista ga je jednim metkom pogodio u srce, nakon čega je uskoro preminuo u bolnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track