(VIDEO) KOD TREBINJA BESNI POŽAR: 4 dana već vatrena stihija guta sve pred sobom
Foto: Printscreen Yt

Sve gori

(VIDEO) KOD TREBINJA BESNI POŽAR: 4 dana već vatrena stihija guta sve pred sobom

Planeta -
Vatra se širi po nepristupačnim terenima, a gašenje otežavaju minska polja. Gradonačelnik Trebinja kaže da će tražiti od Hrvatske kanader ako bude potrebno

TREBINJE - Požar na području Trebinja, koji je aktivan već četiri dana, stavljen je pod kontrolu, ali je potrebno angažovanje helikoptera Oružanih snaga BiH kako bi se vatra suzbila, rekao je danas direktor Republičke uprave Civilne zaštite Veseljko Elez pošto je sa rukovodstvom grada obišao požarišta.

Elez je rekao da s obzirom na visoke temperature koje se očekuju narednih dana, postoji opasnost od ponovnog otvaranja žarišta, zbog čega je neophodno suzbiti vatru. On je dodao da mu je iz Oružanih snaga BiH obećan helikopter i, ukoliko bude potrebno, pomoć jedinica uz Bileće.

"Uslovi za gašenje požara su teški. Reč je o nepristupačnom terenu u visokim predelima. Gašenje otežavaju i minska polja u rejonu Poljica, gde se vatra širi iz pravca Bobana. Na tom području angažovani su demineri Republičke uprave Civilne zaštite", rekao je Elez.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je da će, ukoliko u naredna dva dana požar ne bude stavljen pod kontrolu, tražiti od Hrvatske angažovanje kanadera.

"Bitno je da na ovom terenu sačuvamo ljude i imovinu", rekao je Vučurević.

Požar velikih razmera, na području između Trebinjskih brda i Trebinjske šume, koji je aktivan već četiri dana, delimično je lokalizovan. I dalje su aktivna požarišta prema selima Lug, Donja i Gornja Kočela, gde je nepristupačan teren.

"Za razliku od sinoćnje situacije, danas nema opasnosti od ugrožavanja civila i kuća", tvrdi zamjenik komandira Vatrogasne jedinice Lastva Lazar Vučković.

Na terenu se nalazi oko 100 vatrogasaca, pripadnici Civilne zaštite, Centra za gazdovanje kršom i radnici Gradske uprave, kojima su se jutros pridružile i jedinice za materijalnu i tehničku podršku Hidrolektrana na Trebišnjici i vatrogasci iz Ljubinja i Bileće. Očekuje se pomoć i iz Gacka.

http://www.youtube.com/watch?v=3onbNfTidfQ

(Trebinjedanas.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track