(VIDEO) KRAJ POTRAGE ZA PREŽIVELIMA: 29 mrtvih konačni crni bilans žrtava snežne lavine u Italiji
Foto: Reuters

Izvukli sva tela

(VIDEO) KRAJ POTRAGE ZA PREŽIVELIMA: 29 mrtvih konačni crni bilans žrtava snežne lavine u Italiji

Planeta -

RIM - Spasioci su u sredu izvukli još 11 beživotnih tela iz ruševina hotela "Rigopiano" u središnjoj Italiji, na koji se sručila snežna lavine prošle nedelje, pa je broj poginulih definitivno 29, saopštili su vatrogasci.

Kako od subote nisu pronađeni preživeli, nade da će se to desiti su ionako bledele, a kad su spasioci jutros izvukli i beživotna tela poslednje četiri osobe koje su se vodile kao nestale, crni bilans postao je konačan, javlja AP.

Nesreću, koja se dogodila 18. januara, preživelo je 11 gostiju i zaposlenih u hotelu. Sneg na putu sprečio je brojne goste da napuste hotel pre nego što je došlo do tragedije.

U petak su spasoci izvukli nekoliko preživelih iz ruševina hotela, koji su opisali kako su proveli stravičnih 48 sati zarobljeni u mraku i hladnoći ostataka hotela, jedući sneg kako bi utolili žeđ.

Lavina je pogodila hotel snagom ravnom onoj kojom bi 4.000 kamiona punom brzinom udarili u zgradu. Sneg se obrušio nekoliko sati posle niza jakih potresa u toj oblasti, koja se prošle godine našla na udaru pogubnih zemljotresa i koja se hvata u koštac sa obilnim snežnim padavinama.

Foto: AP
Foto: AP

Italijanske vlasti istražuju niz događaja koji su doveli da nesreće kako bi utvrdili da li je tragedija mogla da se spreči.

Bonus video

Pet najsmrtonosnijih lavina u istoriji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track