(VIDEO) NAJVEĆA PLJAČKA U ISTORIJI LONDONA: Lopovi opustošili 72 sefa
Foto: Printscreen Youtube

Na vaskrs

(VIDEO) NAJVEĆA PLJAČKA U ISTORIJI LONDONA: Lopovi opustošili 72 sefa

Planeta -
Članovi bande, u fluorescentnim prslucima i kacigama, mirno su nosili vreće i gurali kante sa smećem u visoko obezbeđenu zgradu u centru Londona

LONDON - Britanski list "Dejli miror" objavio je danas fotografije sa video snimka jedne od najvećih pljački dragocenosti u centru Londona, koja se odigrala tokom Uskršnjeg vikenda.

Na snimku skinutom sa sigurnosne kamere prikazano je nekoliko muškaraca čija su lica prekrivena maskama kako ulaze i izlaze iz jedne zgrade u juvelirskoj četvrti Haton Garden, u kojoj su smešteni sefovi gde većina lokalnih juvelira drži nakit, preneo je AP.

Članovi bande, u fluorescentnim prslucima i kacigama, mirno su nosili vreće i gurali kante sa smećem u visoko obezbeđenu zgradu u centru Londona.

Nakon dve noći posla, otišli su sa sadržajem 72 sefa, a metodičnost njihove pljačke fascinirala je Britaniju, a policiju stavila u stanje pripravnosti.

Londonska policija je saopštila da su detektivi došli do video snimka, pre nego što ga je britanski list objavio i da ga nisu da li novinarima.

Policija je priznala da je alarm u zgradi aktiviran malo posle ponoći 3. aprila, na početku prazničnog vikanda, ali da niko nije poslat da proveri.

Krađa je otkrivena tek u utorak.Bivši šef odeljenja za krađe u Skotland jardu Džon O"Konor rekao je za BBC da su lopovi delovali kao profesionalci i dobro pripremljeni, a da je policija pokazala "krajnju nekompetentnost" ne odgovorivši na alarm.

Policija je saopštila da su lopovi sišli u otvor za lift i probušili dva metra debele betonske zidove kako bi ušli u trezor.Policija nije saopštila vrednost ukradene imovine.

http://www.youtube.com/watch?v=7k7yPSEfSoQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track