(VIDEO) ON JE RUSKI HEROJ: Mašinovođa sprečio da broj žrtava napada u metrou bude mnogo veći!
Foto: Printscreen Youtube

Uradio pravu stvar

(VIDEO) ON JE RUSKI HEROJ: Mašinovođa sprečio da broj žrtava napada u metrou bude mnogo veći!

Planeta -

Mašinovođa Aleksandar Kaverin sprečio je da broj žrtava terorističkog napada u metrou Sank Peterburgu bude još veći.

Kada je bomba eksplodirala u trećem vagonu između dve stanice, Kaverin je bio dovolnjo priseban da voz ne izvuče iz tunela i doveze ga do sledeće stanice, što je omogućilo lakše ukazivanje povređenima, a prezivelima da brzo i bezbedno napuste vagone.

"Čuo sam eksploziju i sve se zadimilo. Pozvao sam dispečera, ali su mi stizale nejasne poruke. Odlučio sam da ispoštujem proceduru i dovezem kompoziciju do stanice. Odmah mi je bilo jasno šta se dogodilo, ali nije me uhvatila panika, morao sam da radim.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=UIORW8b2K6k

Stigli smo do stanice, gde su već bila trojica rezervnih mašinovođa, odmah smo otvorili vrata kako bi ljudi mogli da se evakuišu", priseća se Kaverin tog kobnog 3. aprila. kaverin je mašinovođa u metrou već 15 godina.

Vladimir Garjugin, načelnik "Peterburškog metroa", kaže da Ministarstvo transporta priprema ukaz kojim će nagraditi heroja Kaverina.

U napadu bombaša samoubice poginulo 14 osoba, a više desetina je ranjeno. Za eksploziju u metrou u Sankt Peterburgu odgovoran je Akbaržona Džalilova državljanin Rusije poreklom iz Kirgistana.

(fontanka.ru)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

7 najkrvavijih terorističkih napada u Rusiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track