(VIDEO) STUB CRNOG DIMA VIJE SE U NEBO: Velika eksplozija u skladištu hemikalija i goriva
Foto: Printscreen Twitter

Nesreća u Kini

(VIDEO) STUB CRNOG DIMA VIJE SE U NEBO: Velika eksplozija u skladištu hemikalija i goriva

Planeta -

U gradu Đingđijang na istoku Kine došlo je do eksplozije u skladištu sa hemikalijama i gorivom, koje se potom zapalilo, ali nema plodataka o poginulima i povređenima nema.

Gradske vlasti su na svom zvaničnom blogu saopštile da je požar pod kontrolom i da nema povređenih niti poginulih, kao i da su se aktivnosti u blizini mesta eksplozije normalizovale.

Eksplozija se dogodila u prostorijama kompanije "Đinagsu dekijao storidž", koja je ovlašćena da čuva opasne hemikalije, navode kineski mediji. Sada gore dva rezervoara puna goriva, a nekoliko rezervoara je vež izgorelo.

Na mesto nesreće brzo je stigao veliki broj vatrogasnih kola. Na društvenim mrežama pojavili su se komentari svedoka, koji tvrde da se po okolini širi oštar neprijatan miris. Nadležni prate nivo zagađenja.

Današnja eksplozija podsetila je na eksplozije koje su bile izazvane neadekvatnim skladištenjem hemikalija u severnom kineskom gradu Tjencinu avgusta prošle godine, kada je najmanje 165 ljudi poginulo, a postojala je i bojazan od toksičkog zagađenja.

Eksplozija velikih razmera u Tjencinu izazvala je i gnev u širokim krugovima zbog uočene nedovoljne transparentnosti zvaničnika kad je reč o uzrocima takvih nesreća i njihovog uticaja na prirodnu sredinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track