(VIDEO) TRAMP: Hilari je pomogla da se stvori ID, nema snage da se bori protiv njih
Foto: Reuters

Utuk na utuk

(VIDEO) TRAMP: Hilari je pomogla da se stvori ID, nema snage da se bori protiv njih

Planeta -

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp izjavio je u ponedeljak da kandidatkinji demokrata Hilari Klinton nedostaje mentalna i fizička snaga da se uhvati u koštac sa Islamskom državom i mnogim drugim neprijateljima.

Tramp je bivšu državnu sekretarku i predsednika Baraka Obamu optužio za vođenje politike koja je dozvolila širenje Islamske države.Prema njegovim rečima, možda bi bilo bolje ako bi, umesto što putuje po svetu, Klintonova ostala kod kuće, prenosi AP.

U svom drugom velikom političkom govoru u poslednje dva nedelje, održanom u Yonstaunu u Ohaju, Tramp je rekao da će voditi "vojni, kibernetički i finansijski" rat na više frontova protiv Islamske države.

"Takođe ćemo blisko sarađivati s NATO u sprovođenju te nove misije", dodao je republikanski kandidat.

On je dosad zagovarao ukidanje NATO, ali kaže da ga je novi pristup te alijanse u borbi protiv terorizma nagnao da promeni mišljenje. Analitičari smatraju da je aludirao na izveštaje o tome da NATO planira da osnuje novi obaveštajni štab kako bi se poboljšala razmena informacija među saveznicima.

Tramp je takođe rekao da će u sklopu svoje politike privremene zabrane doseljavanja muslimana u SAD uvesti "ekstremno filtriranje" i razviti nove načine hvatanja potencijalnih terorista.

Inače, Ohajo je jedna od ključnih država za pobedu na američkim predsedničkim izborima, koji će biti održani u novembru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track