TRAMP OGORČEN NA NJUJORK TAJMS: Ne takmičim se sa Hilari, nego sa kvarnim medijima
Foto: AP

Besan na novinare

TRAMP OGORČEN NA NJUJORK TAJMS: Ne takmičim se sa Hilari, nego sa kvarnim medijima

Planeta -

VAŠINGTON - Republikanski kandidat na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp najoštrije je napao medije nakon pisanja Njujork tajmsa da je postao depresivan i zlovoljan zbog "bledih izgleda" da pobedi na izborima.

Tramp je zapretio je Njujork tajmsu oduzemanjem akreditacija za praćenje njegove predsedničke kampanje.

"Ne takmičim se sa kvarnom Hilari Klinton. Takmičim se sa kvarnim medijima", rekao je Tramp, obraćajući se sinoć u Konetikatu.Izgleda da je republikanski predsednički kandidat naročito uznemiren zbog članka "Njujork Tajmsa" u kojem se citiraju njegovi neimenovani saradnici kako tvrde da je njegovo raspoloženje privatno "često zlovoljno i nestalno", ocenjuje AFP.

U članku se navodi da su republikanci, bliski njegovoj kampanji, rekli da je on "iscrpljen, frustriran i zbunjen" političkim procesom."Moji mitinzi nisu odgovorajuće medijski ispraćeni. Oni nikada ne diskutuju o pravoj poruci i nikada ne pokazuju veličinu publike ili entuzijazam", naveo je danas Tramp na svom nalogu na Tviteru.

Tramp se mesecima žalio zbog izveštavanja medija, a oduzeo je akreditacije velikom broju novinskih organizacija, među kojima su "Njujork tajms", "Bazfid", "Politiko" i "Vašington post", obećavši da će kao predsednik olakšati podnošenje tužbi protiv medijskih kuća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track