(VIDEO) TRAMP O HILARINOJ BOLESTI: Želim da se oporavi, ali nečeg tu ima, a zdravlje je vrlo važno!
Foto: Fonet/AP

Upala pluća?

(VIDEO) TRAMP O HILARINOJ BOLESTI: Želim da se oporavi, ali nečeg tu ima, a zdravlje je vrlo važno!

Planeta -

Republikanski kandidat na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp izjavio je danas da je zdravstveno stanje predsedničkih kandidata važno pitanje u predizbornoj kampanji i najavio da će uskoro objaviti detaljne informacije o svom zdravstvenom stanju, javlja Rojters.

Tramp je to rekao pošto je njegovoj demokratskoj rivalki Hilari Klinton pozlilo tokom komemoracije u Njujorku, zbog čega je morala da ranije napusti skup, a lekari su potom utvrdili da ima upalu pluća.

"Nešto se događa, ali nadam se da je ona dobro, da će se oporaviti i da ćemo se videti na debati", rekao je Tramp u telefonskom intervjuu za Foks njuz.

Na pitanje da li je zdravstveno stanje predsedničkih kandidata važno, Tramp je je rekao: "Mislim da jeste. Zapravo... prošle nedelje sam se podvrgao sistematskom pregledu i... kada nalazi budu gotovi, objaviću ih sa podrobnim podacima".

Hilari Klinton je zbog bolesti otkazala za danas zakazan predizborni skup u Kaliforniji, a mediji spekulišu da bi njeno zdravstveno stanje moglo biti odlučujući faktor u prilog njenom rivalu Trampu, koji mesecima tvrdi da ona nije fizički i zdravstveno sposobna da bude predsednica SAD.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track