(VIDEO) ZASTRAŠUJUĆE: Najveće groblje na svetu, 5 miliona tela je sahranjeno na ovom mestu!
Foto: Jutjub

Neverovatno!

(VIDEO) ZASTRAŠUJUĆE: Najveće groblje na svetu, 5 miliona tela je sahranjeno na ovom mestu!

Planeta -
Postoji više tela u Vadi-us-Salamu nego što ima u gradu Nadžafu, a tu je i šiitsko verovanje koje kaže da duše svih vernih muškaraca i žena započinje putovanje upravo na ovom mestu

Na prvi pogled možda mislite da je Vadi-us-Salam samo još jedan grad na Bliskom istoku. Na kraju krajeva, proteže se koliko god oko može da vidi i izgleda kao svaki grad u pustinji. Međutim, ovo nije grad! Ovo je najveće groblje na svetu, koje se nalazi u blizini svetog šiitskog grada Nadžafa u Iraku.

Ovo Islamsko groblje, koje u prevodu znači "Dolina mira" rasprostire se preko 1.400 hektara i tu je sahranjeno 5 miliona tela, ali taj broj raste svakim danom. Postoji više tela u Vadi-us-Salamu nego što ima u gradu Nadžafu, a tu je i šiitsko verovanje koje kaže da duše svih vernih muškaraca i žena započinje putovanje upravo na ovom mestu.

Zbog nasilja u ovoj oblasti, ovo groblje će uskoro ostati bez mesta, odnosno prostora za tela, pa ljudi počinju da kradu parcele, ilegalno ih preprodaju ili jednostavno improvizuju.

(lostateminor.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track