POTPUNO RASULO U DS: 10 funkcionera napustilo stranku, Đilas ostao bez celog odbora u Zemunu!
Foto: KURIR

Masovno napuštanje

POTPUNO RASULO U DS: 10 funkcionera napustilo stranku, Đilas ostao bez celog odbora u Zemunu!

Politika -
Sedam članova Izvršnog odbora DS istupilo je iz stranke, kao i poslanik Konstantin Samofalov i akademik Ninoslav Stojadinović, dosadašnji član Odbora za spoljnu politiku i bivši ambasador u Švedskoj i BiH...

BEOGRAD - Potpuno rasulo!Sedam članova Izvršnog odbora DS istupilo je iz stranke, kao i poslanik Konstantin Samofalov i akademik Ninoslav Stojadinović, dosadašnji član Odbora za spoljnu politiku i bivši ambasador u Švedskoj i BiH. Osipanje članstva Demokratske stranke nastavljeno je istupanjem celog zemunskog opštinskog odbora iz članstva.

U saopštenju koje su potpisali dosadašnji potpredsednik IO DS Vladimir Jovanović i članovi Sanja Starčević, Zdravko Stanković, Dragiša Vlahović, Nikola Dimitrijević, Bratislav Živadinović i Dragan Petković kaže se da su napustili stranku jer ne žele više da učestvuju u donošenju „dirigovanih odluka i sprovođenju nedefinisane politike, koja odstupa od izvornih načela stranke“. DS luta i zbunjuje članoveDimitrijević je kazao da DS luta i zbunjuje svoje članove i simpatizere konstantnom promenom politike i porukama koje šalje.- Na to smo ukazivali na organima stranke veoma jasno, govoreći da je car go, za razliku od njegovih pretorijanaca, koji ga i dalje ubeđuju da je njegovo odelo najlepše.Stojadinović je kazao da vrh demokrata „nema viziju moderne Srbije, i umesto strateškim potezima na ovom planu, prioritet daje taktičkim potezima u cilju očuvanja pozicija i strukture vlasti u stranci“. On je dodao da je imao priliku da stekne uvid u državnički kapacitet Borisa Tadića „i u ugled i poverenje koje on uživa u zemlji i u međunarodnim okvirima“.- Svoju podršku Borisu Tadiću doživljavam kao moralni čin jer je najlakše politiku ostaviti drugima, ali, kako reče Dante, „najmračnija mesta u paklu rezervisana su za one koji se drže neutralno u vreme moralne krize“.Promena politikeSamofalov je odluku obrazložio „deficitom pravog liderstva i vizije“ i što to DS više nije stranka koja ima kapacitet da sprovodi ideje na kojima je nastala.- Potrebna nam je unutrašnja i spoljna politika koju je u prethodnom periodu personifikovao i sprovodio Boris Tadić. Za ovakav sistem vrednosti neophodna nam je jedna potpuno nova DS.(B. B. - S. M. - P.L.)

Božović upao i promenio braveZemunski opštinski odbor napustio je DS, na šta je Đilasov pulen Balša Božović reagovao upadom u stranačke prostorije! Naime, opštinski odbor u Zemunu doneo je odluku o istupanju iz DS i pristupanju novoj stranci Borisa Tadića. Iz stranke su istupili predsednik opštinskog odbora, predsednik Izvršnog odbora, svi članovi Predsedništva i većina članova opštinskog odbora, izjavio je dr Mladen Erceg, predsednik opštinskog odbora. Ubrzo potom Balša Božović je, zajedno sa još nekoliko pristalica predsednika DS Dragana Đilasa, obio stranačke prostorije i promenio brave!- Strašno je što lider DS priča o diktaturi, a sam je sprovodi. Tačno je da je naš Odbor poslednjih meseci ukazivao na propuste u radu stranke. Đilas je rekao da neće biti revanšizma, ali izgleda da su to samo reči, a da je praksa drugačija, s obzirom na to da je Balša Božović obio brave u stranačkim prostorijama - izjavio je za Kurir Mladen Erceg, i dodao:- Bez obzira na različite stavove, pripremali smo se za izbore, čak sam juče pričao i sa Balšom Božovićem. Međutim, kada sam otišao na posao (radim kao lekar), javljeno mi je da su brave promenjene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track