Premijer Dačić: Vreme je da Srbija i u miru pobedi
Foto: Tanjug

Reforme

Premijer Dačić: Vreme je da Srbija i u miru pobedi

Politika -
Ako nastavimo ovim putem, da Srbija bude faktor mira i stabilnosti, uvek ćemo moći da je odbranimo, naveo je Ivica Dačić
1 / 5 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Srpski premijer Ivica Dačić izjavio je da Srbija nema pravo da zastane u sprovođenju reformi i da je cilj vlade "korak brže" ka Evropskoj uniji.

"Cilj vlade je korak brže ka EU jer je to sredstvo da narod i država žive bolje. Ako nastavimo ovim putem, da Srbija bude faktor mira i stabilnosti, uvek ćemo moći da je odbranimo", rekao je Dačić na svečanosti u Kolarčevoj zadužbini povodom Dana Kriminalističko-policijske akademije.

On je naveo da je zbog toga sadašnja politika koju sprovodi vlada "odbrane Srbije mirnim putem".

"Vreme je da Srbija i u miru pobedi", rekao je Dačić i dodao da će se vlada truditi da "postoji pravda u državi i da se zaštite najsiromašniji građani od teških posledica ekonomske krize".

"Srbija nema pravo da zastane i reforme treba da budu saglasnost svih političkih stranaka, jer partija je mnogo, a Srbija je samo jedna", dodao je srpski premijer.

On je kazao da je politika izolacije doprinela da Srbija izgubi određene elemente nacionalnih i državnih interesa i dodao da je vladin cilj da se problem Kosova reši isključivo mirnim putem, odnosno dijalogom, uz zaštitu nacionalnih i državnih interesa.

Dačić je dodao da danas postoji više razumevanja za interese Srbije i ocenio da jedino integracija u svetske tokove može odbraniti Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track