PREVRTANJE TOBOGANA: Siniša mali posetio mesto nesreće!
Foto: Silvija Slamnig

Nesreća na Beogradskom sajmu

PREVRTANJE TOBOGANA: Siniša mali posetio mesto nesreće!

Beograd -
Interesantno je da ne postoji zakonsko rešenje koje reguliše način kontrole ovakvih tobogana i dečijih vrteški i zbog toga ćemo mi kao grad inicirati kod nadležnih organa kako da izmenimo, dopunimo ili napravimo zakonsku regulativu, da preduzmemo korake kako bi smo izbegli ovakve stavri, rekao je Mali

BEOGRAD - Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali izjavio je danas, povodom incidenta na Beogradskom sajmu u kome je povređeno četvoro mališana, da ne postoje zakonska regulativa niti institucija koja kontroliše ispravnost i način upotrebe montažnih luna parkova.

Prema njegovim rečima, iako, kako kaže, grad Beograd nije nadležan za kontrolu montažnih luna parkova koliko već sutra će inicirati rad na donošenju odgovarajućih propisa koji će urediti tu oblast.

"Interesantno je da ne postoji zakonsko rešenje koje reguliše način kontrole ovakvih tobogana i dečijih vrteški i zbog toga ćemo mi kao grad u što kraćem vremenskom periodu, nadam se već sutra, inicirati kod nadležnih organa da vidimo kako da izmenimo, dopunimo ili napravimo zakonsku regulativu, da preduzmemo korake kako bi smo izbegli ovakve stavri", rekao je Mali novinarima.

On je naveo i da Grad Beograd nije nadležan za današnji incident, ali da je nažalost povređeno četvoro dece u incidentu koji se dogodio na teritoriji glavnog grada.Vlasnik tobogana na naduvavanje Dejana Mutavdžić rekao je da je objekat pušten u rad bez njegove kontrole.

On je novinarima obijasnio da je prvobitni dogovor bio da tobogan sa radom počne u 15 sati, da bi naknadno to vreme bilo pomerano na 12 na šta, kako kaže, "nije reagovao"."Nisam bio tu i možda je najveći propust to što je promenjeno vreme. Neko je bez mog znanja pustio da se deca igraju", rekao je Mutavdžić.

Kako je dodao, kada je došao na Sajam njemu je rečeno da je na tobogan pušten mnogo veći broj dece nego što je dozvoljeno sa čim se ne bi složio da je bio tu.Četvoro dece lakše povređeno kada se na sajmu prevrnuo tobogan za decu na naduvavanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track