RADNIČKI U PROBLEMU: Zvezda slavila u Jezeru!

SUPERLIGA

RADNIČKI U PROBLEMU: Zvezda slavila u Jezeru!

Košarka -
Ovim porazom Radnički je napravio veliki korak unazad u borbi za četvrto mesto, plasman u plej-of Superlige i Jadransku ligu sledeće sezone

KRAGUJEVAC - Košarkaši Crvene zvezde pobedili su na gostovanju ekipu Radničkog iz Kragujevca rezultatom 72:66 , u derbiju 11. kola Agroživ Superlige Srbije.

Ovim porazom Radnički je napravio veliki korak unazad u borbi za četvrto mesto, plasman u plej-of Superlige i Jadransku ligu sledeće sezone.Beogradski crveno-beli učvrstili su se na trećem mestu na tabeli i sada mirnije mogu da uđu u završnicu ligaškog dela takmičenja u Superligi.Izabranici Dejana Radonjića su do osme prvenstvene pobede došli zahvaljujući veoma dobroj igri u drugoj i trećoj četvrtini, a junaci trijumfa bili su Demarkus Nelson i Raško Katić.Nelson je utakmicu završio sa 20 poena, dok je Katić na to dodao još 16 poena i šest skokova. U domaćem timu najistaknutiji bio je centar Uroš Nikolić sa 17 poena i sedam skokova.

Radnički: Miljenović, Sinovec 9, Ćapin 13 (4as), Milosavljević, Jović, Borisov 10 (2/9 za tri), Dimić, Nikolić 17 (sk), Krstović, Mijatović 5, Vajt 11 (6sk), Vuksanović 1.Crvena zvezda: Đokić, Subotić 11 (5sk), Rakočević 12 (6sk, 4as), Mitrović, Lazić 3, Simonović 3, Milovanović, Savović 4 (5sk), Katić 16 (6sk), Radivojević (3as), Nelson 20 (5/5 za dva, 3/4 za tri, 5sk, 3as, 3ol), Skot 3.

Tok meča:

I četvrtina

Kragujevčani su otvorili utakmicu poenima bivšeg košarkaša Zvezde, Uroša Nikolića. Nakon toga gosti iz Beograda poenima kapitena Rakočevića, Subotića i Katića pravi mini seriju 9:2 i dolazi do prednosti (9:4).

Nakon samo četiri minuta igre crveno-beli su ušli u problem sa ličnim greškama. Najpre je Katić zaradio dve lične greške, a zatim je i Boris Savoviću sviran drugi faul što je primoralo Dejana Radonjića da reaguje izmenom.

Zvezda je propustila priliku da sa linije slobodnih bacanja poveća prednost, što je Radnički kaznio i preko raspoloženog Uroša Nikolića, a zatim i Aleksandra Ćapina polako stigao prednost gostiju.

U samom finišu prve četvrtine usledili su vezani poeni Amerikanca Teriko Vajta za seriju Kragujevčana (8:0) i prednost Radničkog posle prvih deset minuta igre (18:14).

II četvrtina

Zvezda je odlično otvorila drugu deonicu. Razigrali su se Nelson i Rakočević, pa crveno-beli iz Beograda serijom 8:0 dolaze do preokreta (18:22).

Ćapin je na startu druge četvrtine zaradio treću ličnu grešku, pa je trener Nikolić bio primoran da ga izvede iz igre. Šansu je dobio mladi Nenad Miljenović, koji je svoju priliku maksimalno iskoristio. Bivši igrač partizana uneo je živosti u svoju ekipu pa Radnički polako hvata zalet i nakon trojke Sinoveca dolazi do prednosti (26:24).

U finišu poluvremena usledio je trojkaški obračun. Najpre je Skot pogodio sa linije 6,75, onda je usledio odgovor Stefana Sinoveca, da bi onda odlični Demarkus Nelson Vezao dve trojke za izjednačenje (33:33). Raspoloženi Nelson je preuzeo odgovornost i u poslednjem napadu Zvezde u prvom poluvremenu. Pogodio je uz dodatno slobodno bacanje i sa devet vezanih poena odveo svoj tim na odmor sa +3 (33:36).

III četvrtina

Zahvaljujući odličnoj igri Raška Katića, Zvezda čuvala prednosti u trećoj četvrtini. Iskusni centar postigao je osam poena za svoj tim. Sredinom trećeg perioda igre, Katić je sjajno asistirao za Savovića koji donosi Zvezdi sedam poena prednosti (41:48).

U finišu treće deonice Zvezda trojkama Lazića i Demarkusa Nelsona dolazi do najveće prednosti na meču +10 (46:56). Do kraja četvrtine košarkaši Crvene zvezde su sačuvali dvocifrenu prednost (49:59).

IV četvrtina

Radnički na najbolji mogući način otvara poslednju deonicu. Danilo Mijatović pogađa trojku za svoj tim i smanjuje zaostatak Radničkog na -7. Izabranici trenera Miroslava Nikolića nisu kaznili promašaje Zvezde, već su dozvolili gostima da pokupe nekoliko lopti u napadu. Na sreću Kragujevčana ni crveno-beli nisu naplatili skok u napadu, pa Radnički nakon penala Ćapina smanjuje prednost Zvezde (54:59).

U nastavku meča Zvezda je uspela da odbija nalet Kragujevčana i ponovo dođe na +8. Izgledalo je tada da je pitanje pobednika rešeno, međutim Nikolić i Vajt su ponovo vratili svoj tim u Igru.Na 24 sekunde do kraja meča poenima Ćapina Radnički je prišao na -2 (66:68). U narednom napadu Savović pogađa penale za +4, a onda je usledila izgubljena lopta Ćapina i faul za Zvezdu. Rakočević je bio siguran za konačnih 66:72.

ASL, 11. kolo:Mega Vizura - Metalac 90:68Radnički - Crvena zvezda Telekom 66:72Partizan mts - Sloboda 102:54Konstantin - Vojvodina 69:86

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track