RANI RADOVI: Šarić počeo karijeru 1991. krađom kobasica, slanine, čarapa i eurokrema!

Kako je narko-bos prešao put od sitnog lopova do kralja droge

RANI RADOVI: Šarić počeo karijeru 1991. krađom kobasica, slanine, čarapa i eurokrema!

Društvo -
Državni neprijatelj broj 1 svoju „radnu“ biografiju započeo je 1991. u Priboju pljačkom prodavnice; Ukrao je čajnu i slaninu, ali i čarape, eurokrem, "point", „začin C“...

BEOGRAD - Rani radovi.Novi stanar zatvora u Specijalnom sudu, narko-bos iz Pljevalja Darko Šarić karijeru je počeo obijanjem, verovali ili ne, lokalne prodavnice!Naime, njegova prva krađa desila se davne 1991. godine, kada je opustošio prodavnice „Poljoprometa“ u selu Čemerno kod Priboja ukravši kobasice, sudžuk, slaninu, medenjake i ceo spisak raznoraznih đakonij. Krađa se dogodila 22. maja, a Šarić i njegov pajtaš Dejan Posuk, uhapšeni su 23. maja, sve sa stvarima koje ukrali.Šarić i njegov ortak su negde oko ponoći metalnom polugom zvanom „praseće noge“ obili katanac. Uzeli su 550 dinara, radio-kasetofon „iskra“, a da nisu bili probirljivi ni kad je reč o ostalim artiklima, vidi se iz presude koju je objavio CINS.Šarić je ukrao 11 kilograma čajne kobasice i sudžuka, 7,30 kilograma slanine, 2,6 kilograma suvih rebara, 3,10 kilograma salame i 9,5 kilograma pečuraka, zatim 12 komada „eurokrema“ od 250 grama, devet komada „eurokrema“ od 150 grama, 10 pakovanja „začina C“ od 500 grama, 12 lešnik-karamela od 10 grama, devet čokolada „ideal“, pet pakovanja „medenog srca“. Bilo je mesta i za dva servisa za kafu, četiri para čarapa, poslužavnik od rostfraja, šest belih čaršava, četiri kompleta posteljine, 23 kilograma pržene kafe, 161 paklu cigareta „point“, 148 pakli cigareta „drina sarajevska“, 41 paklu cigareta „drina niška“.Policija ih je uhvatila narednog jutra u kući u koju su odneli stvari, a godinu dana kasnije, u julu, Šarić je prvi put izveden pred sud i osuđen na godinu dana zatvora, dve godine uslovno.

Nastavak karijereOBRNUO PARE, PA IH VRATIO VLASNIKUZbog krađe 70.000 maraka iz kuće krojača Dragana Kneževića u Pljevljima, Šarić je bio osuđen 1993. godine na sedam godina zatvora, ali iza rešetaka nije bio. Kada se krajem devedesetih vratio iz Italije, gde je pobegao, krojaču je ponudio da mu vrati novac, ali da zauzvrat povuče tužbu. Knežević je medijima potvrdio da je povukao tužbu protiv Šarića kad mu je vratio 50.000 maraka, a ostatak tako što mu je dao automobil.

SuđenjeOBEĆAO DA VIŠE NEĆE KRASTIDarko Šarić je u vreme prve krađe imao 21 godinu i njegova mladost, kako se navodi u presudi, bila je jedan od razloga za donošenje blage presude. U presudi se, između ostalog, kaže da su olakšavajuće okolnosti i to što između krađe i suđenja optuženi nisu počinili krivično delo, a osim „iskrenog kajanja“, sud je uzeo u obzir i „obećanje optuženih da ubuduće više neće činiti ovakva i slična dela“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja