RASULO U DS: Ceo Opštinski odbor DS u Vlasotincu napustio Đilasa!
Foto: Fonet

Pljušte ostavke

RASULO U DS: Ceo Opštinski odbor DS u Vlasotincu napustio Đilasa!

Politika -
Tokom današnjeg dana iz redova DS otišli su Dragoslav Ćirković, prvi čovek niškog DS, Srđan Pavlović, visoki funkcioner iz Pirota, a saznajemo da odlazi i Vladimir Popović predsednik voždovačkog odbora

BEOGRAD - Opštinski odbor Demokratske stranke u Vlasotincu na današnjoj sednici doneo je odluku o napuštanju DS.

Takođe, član Izvršnog odbora DS i predsednik Opštinskog odbora u Vlasotincu dr Slavoljub Mitov rekao je da napušta Demokratsku stranku zbog, kako je istakao, neslaganja sa politikom koju sprovodi aktuelno rukovodstvo stranke.

Član Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora za Vojvodinu Stanko Lazendić napustio je danas Demokratsku stranku.

Još 20 članova gradskog odbora DS iz NS otišlo je iz stranke, među kojima je dr Jelica Alargic, podpredsednica Gradskog odbora NS) i Zoran Nikolić, potpredsednik IO Gradskog odbora i odbornik u skupštini grada NS.

Pordsetimo, i Dragan Jovanović, bivši gradonačelnik Kruševca, kao i šef odborničke grupe Mileta Čović, član Glavnog odbora i potpredsednik GrO Kruševac, obojica članovi duže od 20 godina napustili su Demokratsku stranku.

Prethodno je isto učinio i Dr Mica Stanković, predsednik Opštinskog odbora DS Lebane.

"Dajem neopozivu ostavku na sve stranačke funkcije u DS i ujedno se isčlanjujem iz stranke", navodi se u saopštenju Stankovićeve.

U Šidu je iz DS istupio Željko Brestovački, bivši narodni poslanik, kolektivno sa 50 članova stranke, od kojih su njih 15 članovi opštinskog odbora i devet odbornika.

U Rumi je iz DS istupio Vlatko Ratković, narodni poslanik u dva mandata, predsednik Odbora za zakonodavstvo NSRS, sa 20 članova, 2 odbornika i potpredsednik opštinskog odbora.

Na Starom Gradu je kolektivno istupilo iz DS 30 veoma uglednih dugogodišnjih članova, neki od njih su od osnivanja u DS.

Prethodno, redove demokrata napustio je Dragoslav Ćirković, doskorašnji predsednik Gradskog odbora niških demokrata zbog "neslaganja sa politikom stranke koja je izgubila unutar-stranačku demokratičnost", kako je naveo.Iz DS-a je istupio i Srđan Pavlović, visoki funkcioner DS iz Pirota, a svoj odlazak je obrazložio neslaganjem sa načinom vođenja Demokratske stranke.

Demokratsku stranku, kako Kurir saznaje od dobro upućenih sagovornika iz vrha beogradskog DS, danas će napustiti i nekoliko istaknutih članova opštinskog odbora Voždovac, koji će pristupiti Borisu Tadiću. Kako saznajemo, pojačanje Borisu Tadiću biće Vladimir Popović, doskorašnji predsednik ovog beogradskog opštinskog odbora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja