RASULO U DS: Stranku napustio načelnik Raškog upravnog okruga
Foto: Fonet

Otišla i dva člana Predsedništva iz centralne Srbije

RASULO U DS: Stranku napustio načelnik Raškog upravnog okruga

Politika -
U Ćićevcu stranku je napustio Zlatan Krkić, Slavoljub Simić, zamenik predsednika opstinskog odbora Demokratske stranke kao i Zvezdan Babić, predsednik Skupštine opštine Ćicevac

KRALJEVO - Mateja Mijatović, načelnik Raškog upravnog okruga, napustio je danas DS, zbog neslaganja sa načinom vođenja DS.

"Verujući u ideje i vrednosti za koje se zalaže Boris Tadić i Nova demokratska stranka, siguran sam da mogu značajno doprineti u modernizaciji Srbije i daljem razvoju demokratije i građanskih sloboda", naveo je Mijatović.

Mijatović je bio i potpredsednik okružnog odbora u Kraljevu i potpredsednik opštinskog odbora u Vrnjačkoj Banji. Prema njegovim rečima, u ponedeljak se očekuje istupanje većeg dela opštinskog odbora u Vrnjačkoj Banji.

Takođe, članovi Demokratske stranke iz Vrbasa su danas potpisali izjave o istupanju iz stranke. Među članovima koji su istupili su i oni koji su imali značajne funkcije u političkom životu Srbije, Pokrajine i Lokalne samouprave kao što su bivši Narodni poslanik i u dva navrata Predsednik Opštine Vrbas kao i član Glavnog odbora DS Milan Stanimirović, bivši Zamenik predsednika opštine i Potpredsednik OO DS Dragan Stijepović, član Opštinskog veća u bivšem sastavu Opštine Vrbas i Predsednik najvećeg MO DS Aleksandar Krunić, član OO DS Darko Krčmar, jedan od osnivača DS Goran Kaluđerović i mnogi drugi članovi stranke koji su svojim delovanjem i ukupnim angažmanom širili ideje demokratije i svih onih vrednosti koje su afirmacija socijalne pravde, lične slobode, ljudskih i manjinskih prava.

Ovim činom odbornici iz sada već bivše DS pristupiće formiranju nove odborničke grupe u SO Vrbas i svojim ukupnim angažmanom pored navedenih vrednosti aktivno učestvovati i doprinositi rešavanju problema lokalne zajednice.

Nezadovoljni napuštanjem izvornih vrednosti i principa DS, marginalizacijom članstva, nedefinisanom politikom stranke socijaldemokratske orijentacije, svoje istupanje iz DS i pristupanje Novoj demokratskoj stranci – Boris Tadić najavilo je za sada preko sto članova iz Opštine Vrbas.

U Trsteniku je istupio član Predsedništva DS Stevan Đaković, celo predsedništvo OO Trstenik i 8 od 10 odbornika napustilo DS.

U Ćićevcu stranku je napustio Zlatan Krkić, koji je član Predsedništva DS, predsednik OO, predsednik opštine Ćicevac u 4 uzastopna mandata.

Takođe je DS napustio i Slavoljub Simić, zamenik predsednika opstinskog odbora Demokratske stranke, član Okružnog odbora i zamenik predsednika opstine Ćićevac, kao i Zvezdan Babić, predsednik Skupštine opštine Ćicevac.

Tokom današnjeg dana odbornici će formirati novi odbornicki klub, jer je ceo odbornički klub istupio iz DS.

U Despotovcu je istupio dr Zlatko Marijanović, predsednik OO, zajedno sa većinom članova OO, među kojima je i Mališa Alimpijević, bivši predsednik opštine.

Odbor u Despotovcu je jedan od najuspešnijih u Srbiji, na prethodnim izborima je ostvario rezultat pd 49,97%.

(S.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track