Pikantne lovačke šnicle sa slaninom
Foto: Shutterstock

Ručak

Pikantne lovačke šnicle sa slaninom

Recept dana -

Sastojci:- 8 manjih svinjskih šnicli (po 100 g)- so, biber- brašno- 3 kašike putera- 100 g dimljene slanine- 1 glavica crnog luka- 400 g šampinjona- sok jednog limuna- 400 ml bujona od kocke- 100 ml neutralne pavlake za kuvanje- 2 kašike senfaPriprema:Svinjske šnicle operite i prosušite u kuhinjskoj krpi. Začinite ih solju i biberom, pa ih uvaljajte u brašno.U tiganju zagrejte puter i pržite šnicle sa svake strane po tri minuta. Izvadite ih iz tiganja i ostavite na toplom mestu.Slaninu isecite na kockice i propržite u tiganju bez dodavanja masnoće. Očistite crni luk, isecite ga na kockice i dodajte slanini. Pečurke takođe očistite, isecite na četvrtine i prelijte limunovim sokom, pa ih nakon toga dodajte slanini i crnom luku.Dolijte supu (možete je prethodno skuvati od mesne kocke) i ostavite da se kuva oko osam minuta. Umešajte pavlaku i senf, pa začinite solju i biberom.Šnicle vratite u sos da se zagreju. Ako je potrebno, dodajte malo gustina. Servirajte sa krompir-pireom i salatom po želji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track