Oslić pohovan u kornfleksu

Prste da poližeš

Oslić pohovan u kornfleksu

Recept dana -

Sastojci♦ 4 fileta bele ribe (oslića)♦ 1 šoljica brašna♦ 1 šoljica vode♦ 1 šoljica kornfleksa♦ 1/2 šoljice badema♦ 1,5 šoljica ulja♦ soPripremaFilete oprati i istapkati kuhinjskim papirom kako bi se osušili. Svaki posoliti prstohvatom soli.Brašno pomešati s vodom i dobro izmešati da bi se dobila glatka smesa bez grudvica. Kukuruzne pahuljice usitniti u multipraktiku, a bademe sitno iseckati. Svaki filet prvo staviti u smesu brašna i vode, a zatim u suvu smesu od kukuruznih pahuljica (kornfleksa) i badema.Zagrejati ulje u tiganju i pripremljene filete pržiti na srednje jakoj vatri s obe strane dok ne poprime smeđu boju. Pohovane filete izvaditi na papirni ubrus, koji će upiti višak masnoće i poslužiti uz prilog po želji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track