(FOTO) PEŠICE POŠLI U KAMPANJU: Slovenački predsednik Pahor krenuo na put oko Slovenije
Foto: Facebook/Borut Pahor

SPOJIO GODIŠNJI ODMOR I PRIDOBIJANJE GLASAČA

(FOTO) PEŠICE POŠLI U KAMPANJU: Slovenački predsednik Pahor krenuo na put oko Slovenije

Region -

Slovenački predsednik Borut Pahor krenuo je na put tokom koga namerava da propešač čitavu Sloveniju za samo nedelju dana, a krajnja destinacija je Piran.

Pahor i njegov mali tim, u komu su njegov sin Luka i dve predstavnice za odnose s javnošću, krenuli su dobro raspoloženi s rančevima na leđima u utorak popodne iz Hodoša blizu granice s Mađarskom, a svaki dan namerava da pređu oko 40 klometara, sve dok ne stignu do mora.

U Piran bi trebalo da dođu do ponedeljka jer Pahor, kako je saopšteno, već u utorak ima službene obaveze. Za razgledanje slovenačkih krajolika i susrete s ljudima od kojih očekuje podršku na predstojećim predsedničkim izborima Pahor koristi godišnji odmor.

Pahor sam priznaje da je reč o prevremenoj predizbornoj kampanji, pa fotografije s puta redovno objavljuje na društvenim mrežama.

Jedni ga hvale zbog mladolikog izgleda i dobre fizičke spremnosti, dok ga politički oponenti kritikuju zbog populizma. Pahora su već ranije prozvali kraljem Instagrama.

Pahoru mandat ističe krajem ove godine, a tačan datum novih izbora objaviće se u petak. Pahor je u ovom trenutku favorit.

Do sada je samo prvom slovenačkom predsedniku Milanu Kučanu uspelo da dva puta ponovi petogodišnji predsednički mandat, a oba puta je pobedio već u prvom krugu.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Facebook/Borut Pahor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track