ANTIVAKSERI NAPALI PROFESORA FARMACEUTSKOG FAKULTETA: Presreli ga u Ljubljani i pritisnuli uza zid! Kad je pružio otpor pobegli
Foto: Profimedia

Nasilje u sloveniji

ANTIVAKSERI NAPALI PROFESORA FARMACEUTSKOG FAKULTETA: Presreli ga u Ljubljani i pritisnuli uza zid! Kad je pružio otpor pobegli

Region -

Borut Štrukelj, profesor Farmaceutskog fakulteta u Ljubljani, žrtva je fizičkog napada usred prestonice.

Kako je otkrio Siolu, prošle nedelje su ga u centru Ljubljane napala dva protivnika vakcinacije i pritisnula uza zid. Štrukelj se branio, ali su muškarci posle napada pobegli. Profesor, koji je često komentarisao situaciju u zemlji tokom epidemije, sada je odlučio da se ne pojavljuje u javnosti.

Štrukelj je rekao i da od početka epidemije svakodnevno dobija pretnje telefonom, mejlom i uživo. Očigledno mu je već pretilo smrću.

O pretnjama je na konferencijama za novinare u četvrtak govorila i Tatjana Lejka Zupanc, koja je rekla da više ne čita ove poruke neprimerenog i vulgarnog sadržaja.

„Nivo komunikacije je gori od nivoa komunikacije na putu između gangsterskih bandi.“ Ona još nije dobila nikakve konkretne pretnje.

Pre izvesnog vremena o anonimnim pismima neprimernog sadržaja govorila je i šef vladine savetodavne grupe za kontrolu epidemije Mateja Logar.

Kurir.rs/Siol.net/Slovenske novice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track