TUŽNO PISMO DEVOJČICE (10): Sve što poželim, padne mi u vodu jer mi moj baba ne može pružiti!
Foto: Printskrin

PRERANO ODRASLA

TUŽNO PISMO DEVOJČICE (10): Sve što poželim, padne mi u vodu jer mi moj baba ne može pružiti!

Bosna i Hercegovina -
TUZLA - Proživljavajući agoniju svoje porodice, desetogodišnja devojčica, kćerka radnika propale kompanije "Tuzla-kvarca", napisala je iskren i bolno emotivan post na Fejsbuk stranici

Devojčica, (čiji je identitet poznat redakciji DEPO Portala), napisala je post na fejsbuk stranici COD Luna, reagujućina užas kroz koji prolaze ova firma i njeni radnici u borbi protiv zastrašujuće korupcoije u Tuzlanskom kantonu.

"Žalosno, moj život započeo je sa Tuzla Kvarcem, jer moj baba radi tu... Nemamo ništa, svaki dan nam upitan, za sve što tražim od njega ili za školu ili za ostale svoje dečije potrebe. Do kada će me pratiti neimaština i ovakva budućnost, ne znam ni sama... Ali volela bih da se i moj život promeni na bolje, da i ja jedan dan imam kao moje drugarice i moje vršnjakinje, jer sve što poželim, to mi padne u vodu... Moj baba mi to ne može pružiti jer nema od čega, a bajagi ide na posao... Nadam se da će mi doći bolji dani... i da ce TUZLA KVARC stati na noge..." napisala je devojčica reagujući i na film "Cena pravde" - dokumentovano svedočanstvo o uništavanju ove bh. kompanije.

Kompanija 'Tuzla kvarc', nekada uspešna tuzlanska firma za eksploataciju kvarcnog peska posle prijave korupcije i vlastite borbe protiv ogrezlog koruptivnog sistema u Tuzlanskom kantonu, dovedena je do propasti. Agonija uništene firme i dalje traje, sudski proces protiv visokopozicioniranih radnika Vlade TK za krivična dela korupcije je u toku.

Zastrašujući slučaj korupcije iz BiH stigao je i do najviših evropskih instanci.zaposleni mesecima ne primaju plate, a egzistencija uspešne i prosperitetne kompanije potpuno je uništena.

(depo.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track