BIH OZBILJNO SHVATILA PRETNJE: Raspisano 67 poternica za  "psima rata"!
Foto: Fonet/Vlada Crne Gore

Krenula potraga

BIH OZBILJNO SHVATILA PRETNJE: Raspisano 67 poternica za "psima rata"!

Bosna i Hercegovina -
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina je raspisala 65 plavih i dve crvene poternice za ljudima iz BiH koji se bore na stranim ratištima, izjavio je danas ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić

Mektić je na konferenciji za novinare rekao da je ministarstvo bezbednosti ozbiljno shvatilo pretnje Bošnjaka muslimana Amira Selimovića reisu Huseinu Kavazoviću, te da se za njim traga, ali i ostalim ljudima koji se sa bh. pasošem bore na strani takozvane Islamske države.

"Pretnje reisu smo shvatili ozbiljno. Pratimo sve oblike pretnji i ispoljavanja nasilnog ponašanja tih radikalnih grupa, pogotovo naših pojedinaca koji se bore u okviru terorističkih organizacija u Siriji i ISIS-u", kazao je Mektić.

"Tragamo za njima, i putem Interpola smo raspisali 65 plavih poternica i dve crvene poternice. Dakle, mi tragamo za njima, prikupljamo dokaze za učešće u terorističkim organizacijama. Kada budu uhapšeni bilo gde, kada nam budu dostupni procesuirat ćemo ih ovde", rekao je Mektić.

Minitstar je rekao da nadležni organi BiH preduzimaju sve mere obezbeđenja reisu Kavazoviću i svim osobama kojima se, kako je rekao, upućuju ozbiljne pretnje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track