INCIDENT U BANJALUCI: Rajner demonstrativno izašao jer nije bilo hrvatske zastave
Foto: Anadolija

Za govornicom

INCIDENT U BANJALUCI: Rajner demonstrativno izašao jer nije bilo hrvatske zastave

Bosna i Hercegovina -

Predsednik hrvatskog Sabora Željko Rajner danas je demonstrativno napustio zgradu Narodne skupštine Republike Srpske, jer na govornici odakle je trebalo da se obrati novinarima nije bila istaknuta zastava Hrvatske.

Rajner je danas zvanično posetio Narodnu skupštinu RS i sastao se sa potpredsednicom Skupštine RS Željkom Stojičić.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Posle sastanka Rajner je sa Stojičićevom stao za govornicu, ali je posle upozorenja članova svog tima da nema zastave Hrvatske, rekao da se ne može obratiti jer nije uobičajno da se obraća sa mesta na kojem je samo zastava domaćina.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Iz službe Skupštine RS sapšteno je da se u holu Narodne skupštine, gde se održavaju konferencije za novinare, nikada ne ističu zastave zemalja iz kojih dolaze gosti u službenu posetu.

"Sastanak sa delegacijom Sabora Republike Hrvatske nije bio izuzetak u tom smislu. Ne želimo da ta okolnost, na koju su reagovali neki od članova delegacije hrvatskog Sabora, naruši vrlo srdačnu i konstruktivnu atmosferu u kojoj je održan sastanak između Željka Rajnera i potpredsednice Narodne skupštine RS Željke Stojičić", saopšteno je.

Rajner najavio kako bi to moglo da bude tretirano i kao diplomatski incident, jer očekuje da na sve reaguje i hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Posle sastanka u Narodnoj skupštini RS Rajner je otišao na sastanak sa Franjom Komaricom, biskupom banjalučkim.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track