ILIDŽA: Dva muškarca uhapšena zbog izborne prevare
Foto: Profimedia

Posle lokalnih izbora

ILIDŽA: Dva muškarca uhapšena zbog izborne prevare

Bosna i Hercegovina -

O izbornoj krađi, u nedelji posle izbora, najviše se govorilo u Bijeljini, Srebrenici i Stocu. Međutim, po nalogu bh Tužilaštva, Agencija za istrage i zaštitu privela je dva muškarca iz Istočne Ilidže, optužena za izbornu prevaru.

Reč je o Siniši Dodiku i Radenku Mirkoviću, članovima Saveza nezavisnih socijaldemokrata. Zašto je došlo do hapšenja kada žalbi na izborni proces u ovoj opštini nije bilo, nepoznanica je za lokalni odbor ove partije, ali i za Opštinsku izbornu komisiju.

Pod sumnjom da su počinili krivično delo izborne prevare iz člana 154. Krivičnog zakona BiH, SIPA je uhapsila bivšeg poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Sinišu Dodika, i kandidata SNSD-a za odbornika u Skupštini opštine Istočna Ilidža, Radenka Mirkovića.

"Oni su pod istragom Tužilaštva BiH i Sipe i osumnjičeni su da su na proteklim lokalnim izborima u BiH počinili krivično delo izborne prevare", saopšteno je iz Tužilaštva.

Iz Tužilaštva nije saopšteno više detalja. “Ovde je pristup SIPE i Tužilaštva potpuno selektivan prema članovima SNSD-a. Da li je razlog zato što je Tužilaštvo prilično blizu I. Sarajeva ili zato što je SIPA u I. Sarajevu, ja ne znam, ali možda stići i do Bijeljine i Stoca”,rekao je Miroslav Vujičić, predsednik Opštinskog odbora SNSD-a Istočna Ilidža.

“Što, nek rade državni organi, samo voleo bih da je SIPA bila i ovde u Bijeljini. Što nisu bili ovde”, izjavio je Milorad Dodik, predsednik SNSD-a.Iako nisu želeli pred kamere, iz Opštinske izborne komisije su rekli da ovaj slučaj nema nikakve veze sa izbornim procesom u Istočnoj Ilidži.

(RTRS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track