UHAPŠENO TROJE ZBOG MEĐUNARODNOG KRIMINALA: Podvodili devojke iz BiH i Hrvatske po Nemačkoj i Austriji
Foto: Profimedia0003388616

borba protiv kriminala

UHAPŠENO TROJE ZBOG MEĐUNARODNOG KRIMINALA: Podvodili devojke iz BiH i Hrvatske po Nemačkoj i Austriji

Bosna i Hercegovina -

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine (BiH) podiglo je optužnicu protiv tri osobe u predmetu kodnog naziva "Tvins 1" za međunarodno navođenje na prostituciju i pranje novca.

Optužnica je podignuta protiv dvojice državljana BiH, od kojih je jedan rođen u Nemačkoj i jednog državljanina Turske, takođe rođenog u Nemačkoj.

Optužnica je podignuta protiv Alije Karahasanovića, Jasmina Hodžića i Aksoj Atile.

Oni se terete da su tokom tri poslednje godine stupali u kontakt sa devojkama u BiH i Hrvatskoj, mlađe životne dobi, koje su se nalazile u teškom imovinskom stanju i socijalnom položaju i navodili ih na prostituciju na području Nemačke i Austrije.

U optužnici se navodi da su optuženi izrađivali profile devojaka na internet stranicama na nemačkom govornom području, u njihovo ime komunicirali sa potencijanim klijentima, te dogovarali datume, vreme i mesto pružanja seksualnih usluga.

Žrtve su bile u teškom položaju, s obzirom na to da se radilo o osobama mlađe životne dobi, koje su se nalazile u državama i gradovima koje ne poznaju, nisuznale nemački jezik, a njihove usluge su oglašavane na internet stranicama koje u izvornom prevodu glase "kupi me", saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Optuženi su od žrtava uzimali značajan iznos dobijenog novca koji je premašuje 350 hiljada evra.

Oni su taj novac koristili za kupovinu skupocenih automobila.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja