POKRENUT DISCIPLINSKI POSTUPAK PROTIV AMBASADORKE BIH U BRISELU: Otvarala pisma koja nisu bila njoj namenjena
Foto: Youtube/Printscreen

NEPOSLUŠNOST

POKRENUT DISCIPLINSKI POSTUPAK PROTIV AMBASADORKE BIH U BRISELU: Otvarala pisma koja nisu bila njoj namenjena

Bosna i Hercegovina -

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak pokrenuo je disciplinski postupak protiv ambasadorke BiH u Briselu Mirsade Čolaković, zbog otvaranja pisama upućenih članovima Predsedništva BiH u vezi s revizijom presude po tužbi BiH protiv Srbije za agresiju i genocid.

Član Predsedništva BiH iz Republike Srpske, Mladen Ivanić, saopštio je tada da je pismo dobijeno iz Međunarodnog suda pravde u Hagu, a u vezi sa zahtevom za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, bilo otvarano. Ivanić je, kako je naveo, pismo dobio preko Ambasade BiH u Holandiji, kada je ambasadorka bila Mirsada Čolaković.

Portalu Klix.ba je iz Ministarstva spoljnih poslova BiH potvrdili da je odluka o pokretanju disciplinskog postupka protiv ambasadorke Čolaković doneta na predlog ministra 19. jula 2017. godine.

"Očekuje se uskoro da bude održana rasprava na koju je pozvana i ambasadorka Čolaković. Disciplinski postupak je pokrenut po tri tačke: nepostupanje po pisanoj instrukciji ministra spoljnih poslova i nedostavljanje pisma primatelju, otvaranje zatvorene poštanske pošiljke namenjene drugoj osobi, članu Predsedništva BiH, te otvaranje zatvorene poštanske pošiljke namenjene drugoj osobi, predsedavajućem Predsedništva BiH", rekao je za taj portal načelnik za odnosa sa javnošću u tom resoru Nebojša Regoje.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Šokantno! Da li će crtež Jane Marjanović otkriti ubicu majke?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track