Najnovije vesti

(VIDEO) DAJ VREĆU ZLATA ZA MOG BAKIRA: Evo kako su milionske donacije za narod BiH završile u Izetbegovićevim džepovima!
Foto: Printscreen YouTube, Profimedia

bogatili se na tuđoj muci

(VIDEO) DAJ VREĆU ZLATA ZA MOG BAKIRA: Evo kako su milionske donacije za narod BiH završile u Izetbegovićevim džepovima!

Bosna i Hercegovina

SARAJEVO - Bogatstvo Bakira Izetbegovića je ogromno, a neki analitičari tvrde da je njegova ukupna vrednost uključujući imovina i novac u stranim bankama iznosi između milijardu i milijardu i 100 miliona konvertibilnih maraka (oko 550 miliona evra) .

Odakle Bakiru ovoliki novac jer ga sigurno nije zaradio niti bi mogao za svoj životni vek. Postoji dokumentarni zapis o prikupljanju pomoći za BiH u ratnom periodu “Jedna vreća zlata za mog Bakira”.

Novac, zlato i ostale dragocenosti u toku rata prikupljani su u Turskoj, Švajcarskoj i Saudijskoj Arabiji i drugim evropskim zemljama za pomoć narodu Bosne, ali taj novac nikada nije stigao do tog istog naroda.

Novac koji je bio namijenjen narodima BiH nikada nije došao do BiH nego je završio na tajnim računima sa kojih se danas lagano upumpava u sistem i kupuju nekretnine i firme.

Za 4 godine rata na Armiju je potrošeno oko 450 miliona nemačkih maraka i to što je skupljeno unutar države i što su neki dobrotvori sami doneli u Bosnu. Izetbegovići su širom sveta skupili preko 10 milijardi nemačkih maraka koje nikada nisu stigle u Bosnu.

Mnogi učesnici su svedočili tim događajima a kada su nekoliko godina posle rata progovorili o tome bili su uklonjeni ili ubijeni Pogledajte zapis o prikupljanju pomoći za BiH u ratnom periodu i nove detalje o zloupotrebama donacija za BiH.

Kurir.rs/Krajina.ba

Foto Printscreen YouTube, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

“Da se ne lažemo” o odnosima Srba i Bošnjaka

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...