DRAMA NA VRACAMA: Drvo pod težinom snega palo na kuću i uništilo krov i deo stana, hitna evakuacija stanara
Foto: Operativni centar Civilne zatite Kantona Sarajevo

ZIMSKE MUKE

DRAMA NA VRACAMA: Drvo pod težinom snega palo na kuću i uništilo krov i deo stana, hitna evakuacija stanara

Bosna i Hercegovina -

Pripadnici Civilne zaštite, vatrogasci i policajci sjatili su se u sarajevsko naselje Vrace, gde je kasno sinoć drvo pod težinom snega palo pravo na kuću.

"Akcija raščišćavanja oko kuće još nije završena, ali blizu je kraju. Pošto je sinoć dramatično bilo u naselju Vraca, jutrošnja naša rana akcija sanacije kuće dala je rezultat, tako da uskoro možemo očekivati lepu vest da je sve uspešno završeno", rekao je danas Jasmin Durgut, dežurni u Operativnom centru Civilne zaštite Kantona Sarajevo, pošto je sinoć oko 21.30 sati palo drvo na kući u Dobojskoj 5, pa je oštetilo krov i deo stana.

foto: Operativni centar Civilne zatite Kantona Sarajevo

Pored pripadnika Civilne zaštite, na raščišćavanju su angažovani i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite i Službe za seču i uklanjanje oštećenih stabala sa zelenih površina i saobraćajnica. Na lice mesta odmah je izašao direktor Kantonalne uprave CZ-a, kao i pripadnici MUP-a KS i dežurni tužilac.

"Uspeli smo, koliko imam informacije s terena, da izmestimo i tu jednu osobu koja je odbijala da izađe iz stana. Sinoć je ostala u svom stanu na ličnu odgovornost, ali je jutros izašla i tako nam omogućila bolje uslove da počnemo akciju sanacije", dodao je Durgut.

Kurir.rs/Dnevni avaz

Foto: Operativni centar Civilne zaštite Kantona Sarajevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track