NA JAHORINI SKIJALO 185.000 LJUDI: Najuspešnija sezona u istoriji!
Foto: Srđan Patrnogić

REKORDNO

NA JAHORINI SKIJALO 185.000 LJUDI: Najuspešnija sezona u istoriji!

Bosna i Hercegovina -

JAHORINA - Najuspešnija skijaška sezona na Jahorini je završena poslije 131 dan rada. OC Jahorina je prvi u regionu otvorio i poslednji zatvorio ski centar za skijaše i posetioce, što je do sada nezapamćeno na Jahorini. Rekordan broj od gotovo 185.000 skijaša koji su uživali na olimpijskoj planini, prihodi samo od prodaje karata koji su prestigli 5.300.000 KM I premašili prihode od prošle sezone za 86 odsto, još jedan su od dokaza da je novi menadžment ovog ski centra vratio poverenje u zimu na Jahorini.

- Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je poslednjih 8 godina prvi put iskazan pozitivan poslovni rezultat u iznosu od 544.798 KM, pogotovo posle prošlogodišnjeg rezultata koji je bio u minusu od 4.356.116 KM, ali i da je ovogodišnji prihod od prodaje karata bolji od zbira dve prošle sezone za 1.000.000 KM. Takođe, dostigli smo broj od 1.500.000 vožnji u toku sezone, što je za 50% više nego prošle sezone. Ako uzmemo kao parameter da je svaki skijaš na planini potrošio u proseku 500 KM, možemo reći da je indikator prihod od turističke potrošnje na Jahorini oko 92.000.000 KM, čime smo opravdali poverenje i podršku koju su nam pružili predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i Vlada Republike Srpske. Ono što me najviše raduje je to da smo akciju besplatnog skijanja za decu sa područja opštine Istočno Sarajevo realizovali i da je na Jahorini iskorišteno 11.200 besplatnih dečijih karata - istakao je direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić. On je dodao I da su pored impresivnog poslovog rezultata u ovom preduzeću, postignute i uštede u različitim segmentima poslovanja u izosu više od 15.000.000 KM.

Dejan Ljevnaić
Dejan Ljevnaićfoto: Promo

Sezonu na Jahorini su obeležila i bogata zabavna i takmičarska dešavanja kao što su Ski opening, doček Nove godine uz preko 20.000 posetilaca koji su uživali uz muziku jedne od najvećih zvezda današnjice Željka Joksimovića, te prvi zimski Exit festival pod nazivom Festival 84 koji je za 4 dana privukao preko 20.000 ljubitelja odlične zabave I dobrog skijanja.

Održana su i testna takmičenja za Olimpijske igre mladih koje će se održati sledeće sezone, potom Trka poznatih ljubitelja Jahorine kada je olimpijska planina ugostila neke od najvećih legendi iz sveta skijanja poput Alberta Tombe, Bojana Križaja, Jureta Košira ali I mnogoh drugih koji su sa planine poneli samo pozitivne utiske, kao i Trka ambasadora kada je Jahorina bila centar dešavanja za diplomatski kor zemalja širom sveta.

Iz OC Jahorina najavljuju da im je u planu da rade 365 dana u godini I da pripremaju letnju sezonu koja će biti dostojna protekloj najuspešnjijoj zimskoj sezoni po svim parametrima koji se prate. Takođe su najavili i da su već počeli da pripremaju I sledeću zimsku sezonu kako bi održali kontinuitet I sve bolje rezultate u poslovanju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track