TRAGIČAN KRAJ DRAME U KALESIJI: Ibro Okić, koji se pre 10 dana zapalio zbog nemaštine, preminuo u bolnici
Foto: printscreen Avaz.ba, printscreen Avaz.ba

IZGUBIO BITKU

TRAGIČAN KRAJ DRAME U KALESIJI: Ibro Okić, koji se pre 10 dana zapalio zbog nemaštine, preminuo u bolnici

Bosna i Hercegovina -

Ibro Okić (62) iz Gornje Kalesije, koji se 16. aprila polio benzinom i zapalio u zgradi Opštine Kalesija, podlegao je ranama.

Posle samospaljivanja, Okić je prevezen u kalesijski Dom zdravlja, a kasnije i na UKC Tuzla, gde je bio smešten na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju.

foto: Avaz.ba

Sve vreme bio je na aparatima. Opekotine na glavi i ostalim delovima tela bile su takvog stepena da je Okić izgubio bitku za život. Na ovaj čin se odlučio kada je, pritisnut kreditima koje nije mogao da vraća, ostao bez krova nad glavom.

Sahranjen je na mezarju u Dubnici u kojoj je bio privremeno smešten.

Ljubica Radić, radnica Odseka za boračko-invalidsku zaštitu i raseljena lica, u čijoj kancelariji je bio Ibro Okić pre nego što se zapalio, kaže da je pretrpela veliki šok.

"Bilo je strašno. Ušao je da se raspita za smeštaj. Mi smo mu ranije nudili smeštaj u Jeginovom Lugu, ali on to nije želeo da prihvati. Tražio je smeštaj u Memićima. Rekla sam mu da će možda biti kada se naprave zgrade u koje bi trebali da se presele neki korisnici kolektivnog smeštaja u Memićima. Posle toga je izašao iz kancelarije, a kasnije sam čula tresak, i videla plamen i dim kako prodiru u kancelariju", kaže Ljubica Radić. Ona je dodala da je zahvalna radniku Mustafi Đedoviću, koji je bio najprisebniji i prvi priskočio u pomoć.

Mustafa Đedović je prvi ugasio požar. I sam je tom prilikom zadobio povrede ruke i opekotine po glavi i trovanje dimom.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track